Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Top 10 cele mai noi modele de motociclete
15 Mar

Top 10 cele mai noi modele de motociclete

Publicat de: Motoboom

Există foarte puține lucruri pe lumea asta care pot egala bucuria achiziției unei motociclete noi! Mirosul proaspăt al pielii, reflexia soarelui care bate în cromul strălucitor al unei motociclete Triumph de exemplu, alături de emoția primei călătorii la bordul noii tale achiziții reprezintă experiențe care cu greu pot fi exprimate în cuvinte. Cu toate acestea, conducerea unui motor nou-nouț necesită și o anumită atenție și responsabilitate. Așadar, înainte să aflăm cum arată acest top 10 cu cele mai noi motociclete, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să începi cu dreptul.

Familiarizează-te cu noua ta motocicletă
Înainte de a te aventura la drum, este important să înțelegi caracteristicile și funcționarea noii tale motociclete. Citește manualul de la producător și încearcă să faci câteva plimbări de test pe o suprafață plană și lipsită de trafic pentru a te obișnui cu manevrabilitatea, accelerația si frânarea în siguranță.

Folosește echipament de protecție
Asigură-te că ai un echipament de protecție adecvat, inclusiv cască moto, jachetă de protecție, pantaloni lungi și încălțăminte specială. Nu are rost să-ți mai explicăm de ce este important să-ți protejezi corpul în caz de accident sau căzături pe asfalt.

Respectă regulile de circulație
Respectă întotdeauna limitele de viteză și semnele de circulație. Conducerea unei motociclete noi necesită și o atenție sporită la condițiile de trafic și la alți conducători astfel încât să poți reacționa la timp și în siguranță, mai ales în situațiile limită.

Fii atent la condițiile meteo
Conducerea unei motociclete noi poate fi dificilă în condiții meteorologice nefavorabile. În cazul în care te prinde ploaia pe drum sau condițiile de vizibilitate nu sunt tocmai cele ideale, fii pregătit să reduci viteza și să conduci mult mai prudent decât o faci de obicei.

Învață să frânezi și să accelerezi corect
Noua motocicletă te poate “fura” cu o accelerație mai explozivă și o frânare mai puternică decât vechiul motor, așa că, o idee bună ar fi să testezi înainte comportamentul acesteia pentru a te menține în siguranță și a evita situațiile periculoase.
Acum că ne-am familiarizat cu noțiunile elementare despre cum ar trebui să ne pregătim înainte de a ne urca în șaua unei motocilete noi, hai să vedem cum arată topul nostru:

Motocicleta TRIUMPH STREET TRIPLE 765 RS

Prima motocicletă din top este noul Triumph Street Triple 765 RS care propune tehnologii mult mai avansate și un design cu aspect impunător, sistem de frânare rafinat și o manevrabilitate care setează noi standarde în această categorie. RS este cel mai puternic Street Triple produs vreodată datorită multiplelor îmbunătățiri provenite din experiența curselor Moto2™.

Renumitul motor cu trei cilindri de 765 cmc scoate acum 130 de cai putere, reprezentând cea mai mare valoare din clasa street naked. De asemenea, cuplul de 80 Nm este mult mai bogat, răspunsul accelerației fiind mult mai alert, iar sunetul deosebit îi pune în valoare caracteristicile de motocicletă cu ADN pur britanic. 

Gama de motociclete TRIUMPH CHROME EDITION

Tot de la producătorii britanici, locul secund din top este asigurat de noile modele Triumph Chrome Edition - o gamă ediție limitată adresată celor care vor să se simtă cu adevărat speciali în șaua unei bijuterii cu design și performanțe unice. Din această gamă se remarcă elegantul Speed Twin 900 Chrome Edition care impresionează cu detaliile metalice și schema uimitoare de culoare Red Hopper. Construit pentru a fi condus pentru distracție pură și pentru a fi personalizat, noul model este etalonul pentru caracterul și potențialul motocicletelor clasice britanice.

Motorul cu doi cilindri în paralel a fost modernizat îndeplinind normele Euro 5. Cuplul maxim de 80 Nm și cei 65 de cai produc un sunet specific care te înfioară de plăcere. Spiritul original Bonneville din 1959 se regăsește în detalii precum silueta, aripioarele de răcire sau forma evacuărilor. Actualizările includ noile jante turnate, șaua stilată, designul capacelor laterale, inscripțiile de pe rezervor, finisajul corpurilor de accelerație sau suportul din aluminiu al farului. Sistemul de frânare Brembo cu patru pistonase pentru roată anterioară, anvelopele, suspensiile, ambreiajul asistat și poziția confortabilă inspiră siguranță oricărui rider.

Motocicleta YAMAHA TENERE 700

După un naked și o clasică britanice, urmează un model japonez foarte popular în rândul fanilor de motociclete adventure de clasă medie. Yamaha Tenere 700 este propulsată de un motor Euro5 în 2 cilindri, cu cuplu ridicat de 690 cm3 și de o transmisie specială optimizată, care îi conferă echilibrul ideal între putere și control. Această motocicletă de aventură este ideală pentru distanțe lungi în tradiția motocicletelor de raliu, fiind capabilă să facă față unor condiții de drum extrem de variate.

Cadrul tubular compact și carenajul acestui model popular de motocicletă Yamaha îi conferă agilitate maximă, atât atunci când o conduci din picioare, cât și din poziția șezut, iar suspensia și roțile cu spițe proiectate pentru drum lung îți permit să ajungi oriunde dorești. Modelul anului 2023 vine cu un bord nou, afișaj TFT color de 5" cu conectivitate pentru smartphone, porturi USB, cockpit de tip raliu cu ghidon conic și echipare de ultima generație cu iluminare și faruri Full LED.

Motocicleta KAWASAKI NINJA 650

Construiă pentru a întruchipa descendența modelelor sport ale producătorului japonez, Kawasaki Ninja 650 vine dotată cu un motor de 649 cc în doi cilindri și 8 valve, răcit cu lichid, ce dezvoltă 68 CP, tehnologie de nivel superior și un design potent cu linii agresive. La acest model, performanța sportivă inconfundabilă se întâlnește cu spiritul practic. Grație posturii comode în șa, Ninja 650 ABS devine răpunsul perfect pentru riderii tineri în căutare de performanțe sportive, dar și de versatilitate urbană, putând fi conduă și de cei care posedă permis de categoria A2.

Printre noutățile acestei motociclete Kawasaki se evidențiază bordul redesenat multifuncțional cu display TFT, conectivitate pentru smartphone, iluminare cu LED-uri, anvelope Dunlop Sportmax Roadsport 2, scaunul mai confortabil pentru pasager, dar și noul sistem Kawasaki Traction Control (KTRC) cu două moduri de rulaj.

Motocicleta SUZUKI GSX-8S

Noul GSX-8S este o creație complet nouă și modernă de tip street fighter care stabilește un trend pentru o nouă generație de motociclete Suzuki. Pregătit să ducă marca în viitor, noul motor compact paralel twin de 776 cc oferă un cuplu puternic, fiind echipat cu sistemul exclusiv Cross Balancer pentru o funcționare lină. Sistemul de asistare Low RPM folosește mecanismul ISC pentru a crește ușor relantiul la plecările de pe loc și la rularea cu viteză foarte redusă, eliminând smuciturile și ușurând utilizarea în condiții de trafic intens.

În plus, noul sistem de control al tracțiunii, monitorizează constant vitezele de rotire a roților față și spate, poziția manetei de accelerație, a vilbrochenului, treapta de viteză cuplată și reduce rapid puterea în cazul în care detectează o patinare. Puterea motorului este controlată prin modificarea momentului aprinderii și livrarea aerului pentru a asigura intervenții fără smucituri. Astfel pilotul poate aborda distanțe mai mari în confort și siguranță sporită.

Motocicleta SUZUKI VSTROM 800DE

Topul continuă tot cu un model din gama de motociclete Suzuki, dar de data asta vorbim despre o aventurieră fără limite. Noul Suzuki V Strom 800 DE a fost dezvoltat ca un model adventure care combină cele mai bune performanțe în toate segmentele - de la ture lungi în natură și până la deplasări zilnice în zona urbană.

Printre tehnolgiile inedite, putem enumera sistemul de imobilizare dezvoltat de Suzuki (SAIS) ce permite pornirea motorului doar în prezenţa cheii originale, sistemul SDTV de injecţie controlat electronic, sistemul Easy Start sau a sistemului Suzuki Drive Mode Selector (S-DMS) ce permite alegerea dintre mai multe moduri de condus. Selecţia se poate efectua chiar şi în timpul mersului printr-un comutator amplasat pe ghidon, potrivit stilului individual sau condiţiilor de drum și aderență.

Motocicleta SUZUKI V-STROM 1050DE

Suzuki V-Strom 1050 DE este o motocicletă de aventură cu un aspect elegant și un stil distinctiv. fiind dotată cu cele mai recente tehnologii. Noul model are un potențial nelimitat și toate caracteristicile necesare pentru a continua aventura oriunde și oricând.

Suzuki DL 1050 DE V-Strom are o setare suplimentară pentru off-road pentru controlul tracțiunii și capacitatea de a decupla ABS-ul din spate, precum și ghidon mai lat și noi suporți pentru picioare, un nou scaun, acum fixat în înălțime și mai ușor decât versiunea de bază, plus un ecran mai mic, reglabil, care este mai ușor de văzut in timpul condusului. De asemenea, parbrizul mai scurt, dar reglabil este optimizat pentru off-road.

Motocicleta HONDA CB750 HORNET

Topul nostru continuă cu 3 motociclete Honda, iar prima dintre ele, este noua CB 750 Hornet. Cu un motor nou și puternic care livreaza peste 90cp și un cuplu de 75Nm, un cadru gândit pentru sportivitate și stilul streetfighter inconfundabil, noul CB750 Hornet va întoarce toate privirile. Modelat de la zero, minimalismul ascuțit al noului Hornet aduce o atitudine hardcore pe stradă.

Rezervorul inspirat de conturul aripii unei viespi captează atenția, în timp ce culoarea galbenă mat, aduce un omagiu istoriei Hornet cu o notă modernă. Cu noul motor te vei bucura de cele mai plăcute senzații pe toată plaja de turații, iar sunetul puternic iți va pune un zâmbet larg pe față. Un motor atât de puternic, ambalat într-un cadru atât de ușor, înseamnă un singur lucru: distracție! 

Motocicleta HONDA CL500 SCRAMBLER

Noul CL500 Scrambler respiră un stil brut cu detalii care vin dintr-o istorie lungă. Motorul puternic, cu doi cilindri, compatibil A2 este completat de cadrul robust și compact care cere să fie personalizat și îndrăgit. Exact ca originalul. Honda CL500 este construit pentru orice situație, de la drumuri de pământ, străzi pietruite în oraș sau străzi șerpuite în weekend.

Suspensia generoasă absoarbe denivelările, iar anvelopele cu caneluri adânci oferă încredere la viteze mari. Înălțimea șeii este de 790 mm, iar lățimea este redusă, perfectă pentru a atinge asfaltul cu ambele picioare și pentru o manevrare mai ușoară la viteze reduse.

Motocicleta HONDA XL750 TRANSALP

De pe străzile orașului, pe drumurile de munte, noul model Honda XL750 Transalp este construit pentru distanțe lungi. Înălțimea șeii de 850 mm și greutatea proprie de doar 208 kg îl fac ușor de manevrat, indiferent de viteză. Poziția de condus este relaxată și te menține în poziție verticală, oferind vizibilitate excelentă și confort natural. Compacte și foarte funcționale, carena și parbrizul au o aerodinamică atent sculptată pentru a crește stabilitatea și pentru a reduce zgomotul vântului.

Puterea de 91,8 CP și cuplul de 75 Nm nu sunt cifre de speriat, dar ceea ce impresionează cu adevărat este modul în care puterea este livrată de noul motor bicilindru paralel de 755 cc. Admisia de aer cu tehnologie Vortex amplifică răspunsul la turații joase și medii, în timp ce tratarea cilindrilor cu Ni-SiC reduce frecarea și crește puterea la turații mari. Așadar, pe macadam, în oraș, sau pe o șosea liberă, acest motor este perfect optimizat pentru performanța de care ai nevoie.

Indiferent dacă ești în șaua unei motociclete nou-nouțe sau a unui model mai vechi, condu cu atenție și abordează întotdeauna un stil de mers atent și concentrat. Evită distragerile, cum ar fi telefoanelor mobile sau a altor dispozitive electronice în timpul mersului. În general, conducerea unei motociclete necesită o atenție sporită și o responsabilitate crescută pentru a te menține în siguranță pe drumuri, iar dacă adaugi și un echipament complet de la Motoboom, te vei putea bucura linișitit de călătorii în deplină siguranță.

Indiferent de stilul tău de condus sau de buget, te așteptăm în showroom-ul nostru cu cele mai noi modele de motociclete de la brandurile tale preferate. Din punct de vedere al prețurilor, modelele noastre se bucură frecvent de promoții, reduceri și disconturi, dar și de posibilitatea achiziționării motocicletei mult visate în rate sau prin programul Rabla Moto.


Articole asemanatoare