Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
7 idei de cadouri pentru motocicliști
26 Iul

7 idei de cadouri pentru motocicliști

Publicat de: Motoboom

Dacă ai un prieten foarte bun sau un membru al familiei care este pur și simplu obsedat de motociclete și în general, cam de tot ceea ce înseamnă motorsport pe două roți, în acest articol, îți vom prezenta câteva idei de cadouri pentru motociclisti, cu care suntem siguri că-l vei surprinde plăcut.

Înainte de asta, trebuie să înțelegi că, pentru un rider, motocicletele sunt mai mult decât o simplă activitate de agrement sau un mijloc de transport dintr-un punct într-altul. Motociclismul este în sine, un stil de viață și un mod de a trăi. Riderii sunt o altă “specie” de oameni, care tinde spre independență și libertatea neîngrădită de limitele și cutumele vieții trăite politicos. Ei prețuiesc ceea ce este unic și, de asemenea, special, cum ar fi relația strânsă pe care o formează în timp cu motocicleta lor.

Așadar, când te pregătești să alegi un cadou pentru motociclistul din viața ta, ai vrea să surprinzi prin gestul tau, însăși esența acestei senzații de libertate, experimentate în șaua unei motociclete puternice, cu un dar de valoare simbolică sau cu utilitate imediată. Știm că pare greu de găsit cel mai potrivit cadou și tocmai de aceea, în rândurile următoare, ți-am pregătit o listă cu câteva sugestii inspirate și idei de cadouri pentru motocicliști.

1. Kit Detailing motocicletă

Dacă motociclistului tău îi place să aibă o motocicletă curată și este în mod regulat atent la felul în care arată și se comportă motorul lui, un kit de curățare detailing poate fi o idee excelentă de cadou! Piața de specialitate propune o serie întreagă de kit-uri și soluții speciale de curățat motociclete. Poate nu știai, dar întreținerea unei motociclete este mult mai pretențioasă decât cea a unei mașini, iar asta se întâmplă din cauza pieselor și materialelor specifice folosite. În principiu, o trusă de detailing ar trebui să includă un produs de curățare moto pentru plastic și piele naturală, ceară, soluții pentru lustruirea componentelor cromate sau din oțel și, de asemenea, soluții pentru clătire.

2. Rucsac pentru motocicliști

Pe spatele unui rider care se respectă, nu vei vedea niciodată un rucsac vechi, uzat sau luat dintr-un magazin oarecare. Indiferent de stilul de condus, un motociclist va avea nevoie de ceva care să fie rezistent la vânt, confecționat din materiale impermeabile, dar și foarte confortabil la purtat și mai ales, aerodinamic. De exemplu, la Motoboom poți găsi o mulțime de rucsacuri moto pentru toate gusturile, la prețuri rezonabile și potrivite pentru orice tip de rider. Stilurile variază de la modele standard de mare capacitate, variante mai light, precum și rucsacuri rezistente, orientate spre zona de off-road, enduro sau motocross.

3. Cameră video pentru cască

Dacă banii nu sunt o problemă pentru tine, cu siguranță, o cameră video pentru cască, va aduce cel mai larg zâmbet pe fața norocosului care va primi acest cadou prețios din partea ta. Cu siguranța ai văzut și tu pe stradă, o mulțime de motocicliști cu camere video atașate de casca moto. Ei bine, un astfel de gadget este preferat de către toți aceia care vor să-și imortalizeze video, experiențele și momentele preferate din călătoriile lor.

Deseori, o cameră video pentru cască se dovedește a fi o unealtă extrem de utilă și când vine vorba despre un eveniment nedorit pe care l-ai înregistrat. De multe ori, înregistrările cu camera mobilă pot fi  de real folos, mai ales pentru probarea video și stabilirea circumstanțelor exacte ale unui accident în care ai fost implicat alături de alți participanți la trafic.

Deși modelele GoPro sunt printre cele mai populare cadouri pentru motocicliști, în prezent există o mulțime de alte mărci mult mai accesibile din punct de vedere al prețului, care se pot ridica la același nivel de performanță. Fără să cheltuiești o mică avere, poți oferi în dar, o cameră care poate filma clipuri video în format 4K, au opțiune de stabilizare a imaginii și, de asemenea, pot face streaming live.

Dacă te gândești să cumperi un astfel de cadou, asigură-te că îi oferi, de asemenea, și sistemul suplimentar cu care se atașează camera video de cască. Atenție însă! Orice sistem de prindere cu șuruburi este contraindicat pentru că poate deteriora casca, făcând-o vulnerabilă la șocuri și ca atare, mai puțin eficientă. Există o mulțime de sisteme și accesorii moto care se prind cu adeziv rezistent pe cască sau chiar și în zona cauciucurilor moto pentru cadre memorabile, și mai ales, la prețuri foarte mici.

4. Echipamente moto

Fie că vorbim despre o geacă moto din piele, o cască moto nouă, o pereche de cizme moto rezistente sau mănuși moto din piele oferite de Scott - unul dintre cei mai renumiți producători de echipamente moto, un astfel de cadou este mai mult decât util pentru orice tip de rider. Pe lângă calitatea materialelor și design-ul special care oferă acel look autentic de motociclist rebel pe două roți, echipamentele și accesoriile moto sunt confecționate din materiale rezistente cu rol de a proteja corpul unui motociclist în caz de accidente nedorite pe traseu.    

Totuși, problema cu un echipament moto este că trebuie să fii absolut sigur că cel căruia te-ai gândit să faci un astfel de cadou, își dorește acel model, acea culoare/design și cel mai important lucru, să știi că-i vine bine, că i se potrivește. Există de multe ori diferențe de croială chiar și la modelele provenite de la acelși  producător. Așadar, aceste cadouri pentru motociclisti se oferă doar dacă ești absolut sigur că persoana pentru care cumperi un obiect de echipament, l-a probat înainte și mai ales, îi lipsește din garderobă.

5. Husa moto

Din seria lucrurilor utile pentru un rider, husa moto va fi mereu una dintre cele mai inspirate, dar și accesibile idei de cadouri pentru motociclisti! Dacă prietenul tău nu deține un garaj sau un spațiu închis pentru a-și depozita în siguranță motocicleta, cu certitudine, o astfel de husă va fi mai mult decât bine primită. Totuși, ar trebui să fi atent la dimensiunea motocicletei și să alegi un model care poate acoperi inclusiv anvelopele moto.

De exemplu, la Motoboom poți alege modelul de husă Sikkia XL, ideal pentru protecția motocicletei. Huza este confecționată dintr-un nylon foarte rezistent, protejând excelent motocicleta sau scuterul împotriva stihiilor vremii, ploii, prafului, dejecților provenite de la porumbei, mizeriei sau împotriva contactului cu razele ultra violete ale soarelui. Suplimentar, colțurile husei moto sunt prevăzute cu întărituri mai dure, pentru a oferi o rezistență superioară în timp.

6. Sistem automat de ungere a lanțului de motocicletă

Unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba despre un motociclist atent la motocicleta pe care o conduce, este mentenanta si lubrifierea lanțului de motocicleta. Deși aceasta operatiune se poate face si manual, suntem siguri ca un astfel de cadou va fi foarte apreciat de catre orice rider. De exemplu, un sistem automat de ungere a lanțului de motocicletă Scottoiler acționat prin vaccum, va ajuta la întreținerea rapidă și facilă fără să mai fie nevoie să ungi des lanțul și pinioanele, acestea fiind salvate de la uzura prematură, crescând astfel și durata de viața a acestor componente destul de costisitoare.

7. Idei de cadouri pentru motocicliști: Un desen al propriei motociclete

Fiecare rider este foarte mândru de tipul motocicletei lui. Devine parte din viața sa și nici măcar nu e greu de înțeles asta. Prea puține lucruri în viață se pot compara cu senzația de libertate și adrenalina primite de îndată ce ai urcat în șaua unui motor - în drumul tău spre mare sau pe asfaltul șerpuit al Transfăgărășanului! Tocmai de aceea, pentru ultima propunere, am ales ceva mai puțin pragmatic, dar un cadou cu valoare sentimentală, care poate topi inima și celui mai dur motociclist. Dacă ești o persoană cu talent la desen sau cunoști un artist, ai putea să oferi în dar, un desen al motocicletei persoanei dragi. Pe Facebook sau Instagram, găsești o mulțime de artiști talentați, care ți-ar putea oferi un desen inspirat, la prețuri bune. O schiță în cărbune, creion colorat, cretă sau o pânză pe ulei cu motocicleta persoanei dragi, o vor face să radieze de satisfacție!

Concluzie/Incheiere/Call to Action

Acestea sunt doar o mică frântură din lista cu idei de cadouri pentru motocicliști. Pe de altă parte, sondarea gamei diversificate de echipamente moto, precum și altor accesorii care pot deveni cadouri potrivite pentru un motociclist, se poate transforma într-o mică bătaie de cap. Dacă vrei să mergi la sigur, bineînțeles, există oricând alternativa oferiririi unui gift card sau a unui voucher cadou de la un magazin de echipamente moto. Astfel, cel ce primește voucherul îl poate folosi să-și cumpere exact ce vrea sau ce are nevoie. Totuși, în această situație, există riscul ca gestul oferirii unui card prealimentat cu o sumă de bani, să pară impersonal sau lipsit de implicare.

La polul opus, și prea mult poate dăuna! De exemplu, un cadou scump precum o cască moto, deși poate părea un token generos de apreciere, s-ar putea să se tranforme într-un eșec costisitor, mai ales dacă mărimea nu este cea potrivită persoanei căreia urmează să i-o faci cadou. În aceste cazuri ar trebui să-ți asumi că darul tău nu va mai fi o surpriză și află direct de la prietenul tău, dimensiunile exacte și modelul potrivit stilului pe care îl abordează.

Evident ai și varianta apelării la consultanța și sfaturile unor specialiști în domeniu, iar dacă alegerea unui dar potrivit pentru un motociclist îți creează probleme, vino la Motoboom! La noi găsești o gamă diversificată de echipamente și accesorii moto care se pot tranforma cu ușurință în cadouri inspirate. Pornind de la căști moto, articole de vestimentație specializată, cagule moto, soluții de întreținere și până la o serie întreagă de alte accesorii utile, nu ai cum să  nu găsești un cadou perfect, indiferent de bugetul pe care l-ai pus la bătaie.