Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Top 5 motociclete recomandate pentru femei
02 Iun

Top 5 motociclete recomandate pentru femei

Publicat de: Motoboom
Una dintre cele mai frecvente întrebări primite de la clienții noștri este: ”Cum arată un top 5 motociclete recomandate pentru femei?” În realitate, nu există tipuri de motociclete făcute special pentru femei și nici nu există o listă bătută în cuie, cu cele mai bune motociclete pentru femei. În schimb, există motociclete care sunt mai populare decât altele în rândul majorității bikerițelor. Și tocmai asta vom încera să aflăm, în rândurile acestui articol.

Marii producători de motociclete au un interes deosebit de a cunoaște oamenii care cumpără și folosesc produsele pe care le comercializează. În 2009, un sondaj realizat în numele industriei moto a constatat că doar aproximativ 10% dintre proprietarii de motociclete erau femei. După un deceniu mai târziu, datele au arătat că procentul femeilor care dețin motociclete s-a dublat la aproape 20%. Este chiar mai mare în rândul femeilor din Gen X și Gen Y, cu 22%, respectiv, 26%.

Motocicletele, la fel ca oamenii care le dețin și le conduc, vin în toate formele, greutățile  și dimensiunile. Deși niciuna nu este făcută special pentru femei, elementele de bază ale conducerii în siguranță sunt capacitatea de a ajunge confortabil la comenzi și de a putea pune ambele picioare pe pământ, astfel încât să găsim o motocicletă care să se potrivească.

Așadar, scopul nostru este de a-ți prezenta motocicletele care, datorită mărimii, greutății sau altor caracteristici, le fac potrivite pentru femei. Fiecare biker, bărbat sau femeie, are propriile preferințe în ceea ce privește dimensiunea, greutatea și stilul motocicletei, ceea ce este important de reținut atunci când cauți recomandări pentru cele mai bune motociclete de femei. Toate mărcile și modelele prezentate sunt la fel de potrivite pentru un bărbat sau pentru o femeie, așa că privește aceste rânduri doar ca pe un mini ghid pentru a te ajuta să găsești cea mai potrivită opțiune.

Top 5 motociclete recomandate pentru femei

Strategia alegerii unui tipar unic de motocicletă nu se potrivește tuturor atunci când se dorește recomandarea unei motociclete, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor. Prezumția că unei femei intrate în showroom ar trebui să i se prezinte automat doar motociclete ușoare cu cadre mai scurte și mai joase, este total greșită. Există șanse foarte mari să se poată descurca la fel de bine cu o motocicletă mai grea, cu un cadru și cu o  înălțime a șeii de dimensiuni standard.

La fel ca și la bărbați, cea mai bună motocicletă pentru femei este cea care se potrivește cel mai bine particularităților sale fizice, așa că orice motocicletă (nu doar cele selectate pentru acest top) poate deveni cea mai bună alegere pentru femei, în general.

TRIUMPH TRIDENT 660

Topul nostru debutează cu modelul Triumph Trident 660, o motocicletă potrivită atât pentru începători, cât și pentru femei care doresc să se distreze în șaua unui roadster de capacitate cilindrică medie. Noul model este extrem de manevrabil, fiind echipat cu motorul cu trei cilindri în linie caracteristic, ce oferă performanțe la înalt nivel.

Și pentru că știm că femeile adoră să-și pună în valoare amprenta personală, noul Trident 660 este o alegere optimă, pentru că oferă multiple accesorii opționale pentru personalizare sau creșterea performanțelor, de la deflector pentru bord, protecții, modul pentru conectivitate Bluetooth, la sistem de evacuare sau quickshifter.  

Specificații:
Motor -  3 cilindri în linie, 12 valve, DOHC de 660 cc, 81 cp, răcire cu lichid și pornire electrică;
Dimensiuni - 2020 x 795 x 1089 mm (Lxlxh), 189 kg, înălțime șa 805 mm și rezervor de 14L. 

TRIUMPH SPEED TWIN

Continuăm top 5 motociclete recomandate pentru femei tot cu un model de la Triumph, dar de data asta vorbim despre o motocicletă clasică, cu spirit pur britanic. Noul Speed Twin 900 este construit special pentru simpla bucurie a pilotării, pentru distracție și pentru a fi personalizat după bunul plac.

Femeile cu poftă de aventură se vor simți în elementul lor în șaua comodă a acestei clasice britanice cu spiritul original Bonneville din 1959, regăsit în detalii precum silueta, aripioarele de răcire sau forma evacuărilor. Motorul cu doi cilindri în paralel a fost modernizat, îndeplinește normele Euro 5 și scoate un cuplu maxim de 80 Nm și o putere de 65 de cai, având un sunet specific care toarce frumos.

Specificații:
Motor -  2 cilindri în paralel, 8 valve, 270 grade, SOHC de 900 cc, 65 cp, răcire cu lichid și pornire electrică;
Dimensiuni - 2095 x 780 x 1110 mm (Lxlxh), 216 kg, înălțime șa 765 mm și rezervor de 12L.

SUZUKI SV650

Pentru femeile care doresc să îmbine spiritul de aventură cu simțul practic, Suzuki SV650 este combinația perfectă. Apărută în anul 1999, ca o motocicleta distractivă, SV650 a devenit rapid un fenomen pentru riderii din întreaga lume, bărbați sau femei deopotrivă. Noul SV650 devine motocicleta de vis în formatul „Go Anywhere”, fiind o motocicletă universală, potrivită atât pentru naveta zilnică, la școală sau birou, dar și pentru excursii încântătoare de weekend, alături de persoana iubită.

Cea mai recentă versiune a motocicletei SV650 beneficiază de cele mai noi tehnologii și inovații Suzuki. Cu o motorizare V-twin, ce dezvoltă 73 CP și un cadru ultra-ușor, acest model are și un consum de combustibil surprinzător de mic.  

Specificații:
Motor -  2 cilindri in V, 4 timpi, DOHC de 645 cc, 73 cp, răcire cu lichid și pornire electrică;
Dimensiuni - 2140 x 760 x 1090 mm(Lxlxh), 198kg, înălțime șa 785 mm și rezervor de 14.5L.

KAWASAKI VULCAN S

Unul dintre cele mai frumoase cruisere accesibile pentru femei este noul Kawasaki Vulcan S. Datorită greutății scăzute, a poziției joase de șezut și a sistemului ABS, Vulcan S este motocicleta potrivită pentru toate tipurile de rideri, fie ei tineri sau maturi, bărbați sau femei, putând fi condus și de cei care posedă permis de conducere de categoria A2.

Șasiul slim este perfect pentru străzile orașelor aglomerate. Centrul de greutate coborât și masa foarte bine echilibrată, îl fac perfect pentru femei, deoarece asigură o stabilitate excelentă a motocicletei și un control precis în viraje. Pentru a completa confortul oferit, japonezii au echipat noul Vulcan S cu scărițe, manete de frână și ambreiaj reglabile.

Specificații:
Motor -  2 cilindri, 4 timpi, 8 valve, DOHC de 649 cc, 61 cp, răcire cu lichid și pornire electrică;
Dimensiuni - 2310 x 880 x 1100 mm (Lxlxh), 229 kg, înălțime șa 705 mm și rezervor de 14L.

HONDA REBEL 500

Nu puteam încheia acest top fără să amintim și de o rebelă japoneză de tradiție! Așadar, Honda Rebel 500 arată încă o dată că japonezii au descoperit formula perfectă pentru o motocicletă simplă și accesibilă, care îmbină look-ul tradițional al unui bobber, cu tehnologia modernă. Rebelă doar ca aspect, nu și din punct de vedere al manevrabilității, această motocicletă este ușor de strecurat printre străduțele aglomerate ale orașului, eliberându-și potențialul maxim pe drumuri pitorești, în escapade de weekend.

Femeile vor aprecia și mai mult acest model când vor descoperi o poziție de condus relaxată, cu brațele întinse și o șa joasă, confortabilă atât pe autostradă, dar extrem de utilă și la manevrele de întoarcere la viteze mice. Motocicleta noncomformistă Honda Rebel 500 este propulsată de fiabilul motor cu doi cilindri în paralel, răspunsul accelerației fiind prietenos, delicat și liniar – ideal pentru a căpăta experiență în timp ce conduci pe diferite trasee.

Specificații:
Motor -  2 cilindri in paralel, 4 timpi, 4 valve, DOHC de 471 cc, 46 cp, răcire cu lichid și pornire electrică;
Dimensiuni - 2.205 x 820 x 1.090 mm (Lxlxh), 190kg, înălțime șa 690 mm și rezervor de 11L.

În concluzie, femeile vin în toate formele și dimensiunile, la fel ca bărbații, și la fel ca motocicletele. Mărimea și greutatea unui motor variază în funcție de tipul de mers pe care intenționezi să îl faci, de statura ta personală, de tipul de motocicletei pe care o cauți, de poziția de conducere ergonomică preferată și de multe altele. În general, motocicletele oferă o experiență perfectă de condus, fără să țină cont dacă ești o femeie sau un bărbat. Nu pierde timpul căutând prea mult! Vei risca să te împotmolești în tot felul de specificații și detalii inutile. Doar hotărăște-te și bucură-te de prima călătorie cu modelul preferat!

Dacă ești o femeie care își dorește o motocicletă nouă sau poate ești un bărbat în căutarea modelului potrivit pentru soția, fiica sau iubita pasionată de sportul pe două roți, în oferta Motoboom există o sumedenie de motociclete de vânzare, disponibile pentru a se potrivi înălțimii și capacității tale de condus. Nu e suficient să te uiți la poze sau filmulețe. Vino la noi și încearcă-le înainte de a cumpăra, așezându-te în șaua lor, pentru a te asigura că te simți confortabil și în control deplin, înainte de a alege un model sau altul.

Așadar, te așteptăm în showroom-ul nostru, să încerci pe viu noile modele ale celor mai consacrați producători de motociclete din lume, la prețuri care bat concurența - fără complicații, fără oferte cu steluță și direct din stoc propriu!

Articole asemanatoare