Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Scuter second hand: Cum să-l găsești pe cel potrivit
15 Mar

Scuter second hand: Cum să-l găsești pe cel potrivit

Publicat de: Motoboom

Un scuter second hand poate fi o opțiune bună pentru cine are nevoie un vehicul simplu, de oraș, dar nu vrea să cheltuiască banii pe unul nou.


Nu e neapărat ceva ce recomandăm să faci. Cum poți afla și în ghidul nostru despre cum să-ți cumperi un scuter, un scuter nou o să te țină mai mult timp și n-o să ai probleme cu reparațiile prea curând după cumpărare.


Dar, dacă vrei să-ți asumi riscul recomandăm să urmezi măcar următoarele sfaturi pentru a achiziționa un scuter la mâna a doua fără probleme.

Fă-ți temele înainte


Doar faptul că citești aceste rânduri este deja un prim pas. Cu toate astea, nu este destul să fii informat. Îți recomandăm să citești și articolul nostru despre cum să-ți cumperi un scuter în general, pentru că acolo găsești informații valoroase despre criteriile pe care vrei să le iei în calcul și tipurile de scuter existente.


După ce ai o idee clară despre ce fel de scutere există și ce vrei pentru ține, intră pe olx și pe pagină noastră de scutere second hand, și fă-ți o idee clară despre oferte ca să știi la ce să te aștepți.

Verificarea scuterului


Cu o idee clară despre modelul de scuter pe care îl vrei, a venit vremea să programezi întâlniri cu posibilii vânzători, ca să verifici scuterul pe care vrei să-l cumperi. În primul rând, dacă posibilul vânzător e reticent la o întâlnire pentru orice fel de verificări, asta ar trebui să-ți ridice semne de întrebare. Dacă vehiculul este promovat corect, nu există motiv pentru care un vânzător n-ar vrea să organizeze întâlniri pentru verificarea lui.


Dacă totul a mers bine, asigură-te că verifici:


  1. Documentele vehiculului. Certificatul de înregistrare și verificările adiacente ar trebui să fie prezente, iar numărul de înregistrare din acte ar trebui să coincidă cu numărul de înregistrare de pe scuter. Orice altceva poate însemna că vehiculul e furat sau că are alte probleme pe care vânzătorul vrea să le ascundă.

  2. Ascultă orice fel de sunete neobișnuite atunci când porneșți scuterul, când probezi frânele, sau când îl iei la drum. Nu e cea mai rafinată metodă de a verifica un scuter la mâna a doua și presupune niște cunoștințe generale despre scuter ca să știi la ce să fii atent, dar e un punct de plecare bun.

  3. Uită-te atent la toată suprafața scuterului. Încearcă să identifici urme de rugină, îndoituri în cadru, zgârieturi, sau piese care nu arată tocmai bine. Aspectul general al scuterului e un indicator bun ca să-ți dai seama cum a fost îngrijit vehiculul de fostul proprietar. Dacă sunt probleme în exterior, sunt șanse mari să existe probleme și pe interior.

  4. Cum merge scuterul. Ia-l la un test drive ca să-ți dai seama mai bine de cum rulează, cât de bine prind frânele și, în definitiv, să vezi dacă îți satisface așteptările pe care le ai de la viitorul tău scuter.

Alte sfaturi


Când îți cumperi orice vehicul second hand, e important să nu te grăbești. Piața scuterelor la mâna a doua este variată și poți să găsești, până la urmă, o afacere foarte bună dacă ești răbdător.


În al doilea rând, chiar dacă ai găsit scuterul perfect pentru tine să nu-ți fie frică să negociezi. Cel mai mare beneficiu al scuterelor second hand este tocmai prețul scăzut, și majoritatea vânzătorilor nu sunt neapărat stricți cu prețul la care vor să-și vândă scuterul. Negocierea va fi mult mai ușoara dacă folosești ce ai citit aici că să aduci argumente pentru o scădere de preț.


Și, nu în ultimul rând, nu uita să verifici secțiunea noastră de scutere second hand. O să găsești acolo vehicule care pot fi pe gustul tău.