Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Serial 1 – prima bicicletă electrică produsă de Harley-Davidson
06 Nov

Serial 1 – prima bicicletă electrică produsă de Harley-Davidson

Publicat de: Motoboom

Scriam la începutul verii despre Trekker GT, prima bicicletă electrică produsă de Triumph. Iată că acum și americanii de la Harley-Davidson își lansează prima bicicletă electrică, ce poartă numele de Serial 1.

După LiveWire, modelul cu care Harley intră pe piața motocicletelor electrice, Serial 1 deschide un nou capitol în istoria firmei din Milwaukee. Chiar dacă e vorba despre o bicicletă modernă, aceasta are forme inspirate din trecut. Nu numai formele sunt nostalgice: numele de Serial 1 face trimitere la “Serial Number One”, prima motocicletă construită de Harley-Davidson în 1903.

Designul bicicletei pune accent pe eleganță, cu anvelope albe, șaua și manșoanele din piele (din imagine se vede că șaua provine de la istoricul producător britanic Brooks) și bateria integrată în cadrul negru subțire. Transmisia se realizează printr-o curea dințată (probabil din carbon, de la Gates), cablurile și luminile sunt și ele integrate în cadru. Proiectul e rezultatul muncii departamentului Product Development Center, unde un grup de pasionați de motociclete și biciclete au realizat deva care “să merite numele de Harley-Davidson”, spune producătorul.

Vânzările bicicetelor electrice au explodat în Statele Unite, odată cu pandemia de coronavirus. Majoritatea sunt importate din Asia și dacă anul trecut au fost aduse 270.000 de biciclete electrice, e de așteptat ca anul acesta numărul acestora să ajungă la 600.000.


Sursa: The Verge