Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cum alegi echipamentul pentru snowmobil: sfaturi și recomandări
28 Oct

Cum alegi echipamentul pentru snowmobil: sfaturi și recomandări

Publicat de: Motoboom

Să te dai pe snowmobil poate fi una dintre cele mai interesante și pline de satisfacții sporturi de iarnă, dar doar atunci când totul este planificat. În aces sens, contează foarte mult cum alegi echipamentul pentru snowmobil. Să rămâi cald, protejat și confortabil este cu siguranță parte din plan și ceva de care cu siguranță vei avea nevoie pe orice traseu montan înzăpezit!

Echipamentul potrivit pentru snowmobil poate face o diferență uriașă atunci când te pregătești de o călătorie pe vreme rece, de iarnă. Fără un combinezon de snowmobil de calitate bună, te poți trezi ca experiența ta pe snowmobil să se transforme într-un fiasco. Nu te vei putea mișca în largul tău sau vei dârdâi din cauza frigului și vântului care va sufla prin materialul textil nepotrivit pentru condițiile meteo.

Așadar, în rândurile următoare, ți-am pregătit o serie de informații și sfaturi utile despre cum alegi echipamentul pentru snowmobil ca să fii mereu protejat în funcție de vremea de afară, tipul de traseu și preferințele tale de echipare.

Din ce este compus echipamentul pentru snowmobil?

Casca pentru snowmobil

Indiscutabil, casca pentru snowmobil este una dintre cele mai importante piese de echipament. Nu numai că îți va proteja capul în caz de impact, dar aceasta va reuși și să izoleze termic pentru a ține cald. Pe măsură ce snowmobilingul a progresat, la fel au evoluat și căștile care sunt făcute special pentru acest sport. Înainte de a cumpăra o cască de snowmobil este important să știi și ce tip de cască se potrivește cu stilul tău de condus.

De asemenea, este important să știii ce caracteristici și evaluări de siguranță să cauți. Pe site-ul Motoboom vei putea alege cea mai bună cască de snowmobil pentru nevoile tale, la care poți adăuga separat, o pereche de ochelari snowmobil cu protecție UV.

Jacheta pentru snowmobil

După casca moto, probabil cea mai importantă piesă dintr-un costum snowmobil de care vei avea nevoie este jacheta pentru snowmobil. Menținerea trunchiului cald și confortabil se regăsește în topul listei de priorități pentru orice rider începător sau experimentat. De-a lungul anilor, mărcile de echipamente snowmobil au continuat să dezvolte și să perfecționeze jachetele. Aceste articole de vestimentație special concepute pentru sporturile de iarnă au evoluat până la punctul în care acum există jachete specifice pentru fiecare stil de condus.

Indiferent că vorbim despre o jachetă trail, jachetă mountain sau jachetă snowcross, pe lângă particularitățile lor, fiecare model trebuie să îndeplinească și o serie de caracteristici de bază. Una dintre acestea este că, indiferent de stilul ei, jacheta trebuie să fie impermeabilă. Și nu ne referim doar la țesătura ori materialele folosite, ci și la fermoare sau cusături.

O jachetă de snowmobil ar trebui să vină, de asemenea, cu o suprafață suficientă de material reflectorizant, amplasat strategic pentru vizibilitate pe timp de noapte. Alte caracteristici importante care pot face o jachetă mai bună sunt flanșeta anti-furtună peste fermoarul principal, alături de un strat protector la interior, care te va proteja de pătrunderea zăpezii, menținându-te cald și uscat în șaua snowmobilului tau.

Pantalonii și salopetele pentru snowmobil

Jumătatea inferioară a corpului tău lucrează mult, în timp ce mergi cu snowmobilul și de aceea este foarte important să rămâi cald, uscat și confortabil toată ziua. O pereche bună de salopete sau pantaloni pentru snowmobil vor face exact asta! Există o diferență între salopete și pantaloni, iar alegerea potrivită pentru tine va depinde de stilul tău de condus.

Pantalonii pentru snowmobil se termină în talie, în timp ce salopetele pentru snowmobil sunt croite special pentru a acoperi fie partea din față și din spate a trunchiului, fie cel puțin doar spatele. Atât salopetele, cât și pantalonii pot avea bretele pentru suport.

Multe dintre caracteristicile jachetelor, precum impermeabilitatea, mobilitatea, să fie aerisite sau reflectorizante, sunt importante și pentru pantalonii de snowmobil. Mobilitatea salopetelor și pantalonilor sunt vitali pentru deplasarea și mișcările corpului pe snowmobil. De asemenea, salopetele sau pantalonii pot fi împărțiti în categorii distincte. În funcție de tipul de traseu vom avea 3 stiluri principale - trail, pantaloni de Munte & Backcountry și salopete pentru Snocross.

Mănușile pentru snowmobil

În principiu, mănușile de snowmobil trebuie să ofere două funcții de bază: căldură și dexteritate. În trecut era dificil să obții ambele funcții într-o singură mănușă. O mănușă caldă ar fi fost prea voluminoasă, iar o mănușă flexibilă nu ar fi izolat termic suficient. Dar pe măsură ce tehnologiile de izolare au avansat, mănușile pentru snowmobil au devenit mai puțin voluminoase, oferind riderului o dexteritate mult mai bună. Cu noile modele de mănuși, acum poți mișca liber mâinile și degetele, ceea ce îți va permite să călătorești confortabil pentru mult mai mult timp.

Ca și în cazul unui costum de snowmobil, mănușile de snowmobil ar trebui să fie, de asemenea, impermeabile. Menținerea mâinilor uscate înseamnă automat și o aderență mai bună. Pentru și mai multă precizie, există modele cu inserții cauciucate la exterior și zone de aderență pentru palme, dar și cu căptușeli interioare, pentru a oferi căldură suplimentară.

Cizme pentru snowmobil

Încălțările tale de zi cu zi și cizmele de snowmobil sunt puțin diferite, mai ales când vine vorba despre izolarea termică de la interior. Diferența este că ghetele de snowmobil sunt special concepute nu numai pentru a-ți menține picioarele calde, ci și pentru a le menține confortabile și în siguranță în timpul mersului. Cizmele bune pentru snowmobil vor fi impermeabile și aerisite, pentru a menține picioarele uscate toată ziua.

În plus, sunt mai rigide decât o gheată normală, o caracteristică ce îți va păstra glezna fixată și în siguranță, mai ales în cazul unei căderi de pe snowmobil. Construcția rigidă va ajuta, de asemenea, să susțină picioarele pentru a preveni oboseala.

Măști și cagule de față pentru snowmobil

Căștile fac o treabă destul de bună în a menține aerul rece de pe față, dar nu sunt perfecte. O cagulă sau o mască de față va acționa ca un strat suplimentar pentru capul tău sub cască, pentru a te menține uscat și cald. Cagulele pentru snowmobil variază ca și grosime a materialului și indicilor de izolare termică. Acest aspect îți va permite să alegi modelul potrivit condițiilor meteo de afară.

Într-o zi însorită la munte, poate nici nu e nevoie de o cagulă moto, dar dacă ninge, bate vântul sau este ger, aceasta va deveni extrem de utilă! O cagulă îți va acoperi întreg capul, cu deschideri pentru ochi și eventual nas și gură. În schimb, o mască de snowmobil acoperă doar partea inferioară a feței, lăsând restul capului descoperit.

Echipamente de protecție și armuri pentru snowmobil

Echipamentul pentru snowmobil nu vine adesea cu scuturi sau protecție trunchi adăugată. Din acest motiv, mulți rideri care sunt foarte activi sau pur și simplu conștienți de propria lor siguranță, pe lângă întreținerea snowmobilului, caută și piese speciale de echipament pentru a-i menține în siguranță în timpul mersului, precum: protecții corp cu inserții din materiale dure sau armuri snowmobil individuale, care se atașează separat peste elementele de vestimentație, pentru a asigura acea protecție suplimentară.

Cum alegi echipamentul pentru snowmobil: sfaturi practice

Cercetarea de piață

Căutați brandurile de îmbrăcăminte pentru snowmobil care sunt specializate în fabricarea de produse pentru toate condițiile de călătorie și lucrați pentru a înțelege ce înseamnă toate acele etichete și termeni tehnici. Cel mai bun loc pentru a face acest lucru este și site-ul Motoboom unde vei avea ocazia să descoperi într-un singur loc, detalii suficiente despre produsele și echipamentele pentru snowmobile, provenite de la cei mai renumiți producători din domeniul sporturilor de iarnă și nu numai. Găsești inclusiv echipamente ale mărcii SCOTT, producătorul elvețian de echipamente sportive, distribuită de Motoboom.

Echipează-te în funcție de traseu și condițiile meteo

Încearcă să te echipezi în conformitate cu un traseu aflat într-o regiune sau alta. Dacă vei merge cu snowmobilul într-o locație sălbatică din creierul munților, aflată la mulți metri altitudine, este evident că va trebui să te echipezi suplimentar pentru protecție și izolare termică superioară, având în vedere dificultatea traseului și condițiile meteo vitrege.

Pe lângă toate aceste descrieri și sfaturi despre cum alegi echipamentul pentru snowmobil, nu uita totuși să te bucuri de condusul pe un vehicul atât de distractiv, indiferent că ești o familie cu copii sau o gașcă tânără de prieteni buni. Odată echipat corespunzător, cu elementele de vestimentație potrivite, urcă-te în șaua snowmobilului tău și dă o tură, fără să te mai gândești la condițiile meteo de afară! Cât e ziua de lungă, doar distracția și buna dispoziție vor mai conta de acum înainte.

Iar dacă ești pregătit să-ți alegi echipamentul complet pentru snowmobil și nu știi de unde să începi, Motoboom este partenerul perfect pentru căutările tale! Aici vei găsi tot ce ai nevoie începând de la căști, mănuși, încălțăminte sau echipament snowmobil skidoo și Scott, provenite de la cei mai renumiți producători din domeniu. În plus, prețurile sunt gândite special pentru ca fiecare dintre voi să se poată pregăti de distracțiile noului sezon rece, în condiții ideale de siguranță și confort la costuri accesibile.