Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ski-doo vs Polaris: Cum alegi varianta potrivită pentru tine
21 Dec

Ski-doo vs Polaris: Cum alegi varianta potrivită pentru tine

Publicat de: Motoboom

La întrebarea care snowmobil este mai bun: Ski-Doo sau Polaris? părerile sunt împărțite în funcție de simpatia pentru brand sau preferințele de condus ale fiecăruia. Cert este că, aproximativ jumătate dintre cei chestionați de către specialiștii din domeniu, merg pe varianta Polaris, iar cealaltă jumătate susține că Ski-Doo este cel mai complet model de snowmobil.

Deși, ambele modele se bucură de caracteristici tehnice excepționale, opiniile variază foarte mult și în funcție de experiențele proprii, de condițiile de rulaj pe zăpadă, de teren sau pur și simplu de ziua pe care o prinde fiecare rider pe traseu.

La o comparație Ski-Doo vs Polaris, ambele modele beneficiază de motoare puternice și ambreiaje solide care generează cai putere, suficienți să ofere senzații incredibile pe pantele măturate de zăpada traseelor montane. În plus, fiecare model propune un design unic și agresiv, aspect care poate contribui decisiv atunci când încercăm să luăm o decizie de cumpărare. Pentru unii, aceasta poate fi influențată de o mulțime de lucruri mărunte și detalii care țin și de întreținerea unui snowmobil, în timp ce, pentru alții, unul sau două lucruri mari devin categorice în luarea deciziei finale pentru supremație.

Totuși, în acest articol ne-am propus o muncă destul de dificilă de a compara două mărci iconice care fac parte din “Big Four-ul” celor mai bune snowmobile din lume, alături de Yamaha și modelele propuse de Arctic Cat.


Ski-Doo sau Polaris?


În continuare, ne vom concentra pe gama de vârf propusă de cele două branduri îndrăgite. Adevărate bestii motorizate care adoră aventura și teritoriile nedescoperite de pe culmile munților înzăpeziți, atât Polaris 850 Khaos, cât și Ski-Doo Freeride 850 E-TEC Turbo sunt cele mai populare și performante snowmobile care merită o prezentare pe măsură.  

Despre Ski-Doo Freeride 850


Perfect pentru condus sportiv pe zăpadă, Ski-Doo Freeride 850 E-TEC TURBO SHOT, cu șenila de 154 inch și capacitate pentru o persoană este unul dintre cele mai versatile și distractive snowmobile de pe piață. Agilitatea lui se datorează în primul rând platformei REV construită piramidal, motorului 850 E-TEC Turbo și suspensiilor din aluminiu, care îl fac pe cât de puternic, pe atât de ușor de manevrat. Sistemul de frânare de la Brembo și amortizoarele KYB PRO sunt renumite pentru rezistența impresionantă și durabilitate în cele mai dificile condiții pe traseu.

Motorul Rotax 850 E-TEC Turbo în doi timpi, primul din industrie, conferă snowmobil-ului o putere constantă și impresionantă, ideală pentru a străbate fără probleme, cele mai dificile trasee montane. La modelul Ski-Doo al acestui an, distanța reglabilă dintre ski-uri este de 910-950 mm, iar dimensiunea șenilei este de 3912 x 406 x 63.5 mm (LxlxH).

Specificații snowmobil


Motor - Rotax 850 E-TEC Turbocharged, 2 cilindri, 2 timpi, eRAVE, 849 cc;
Putere - 165 cp;
Pornire - Shot;
Transmisie - pe curea;
Dimensiuni - 3188 x 1080-1110 x 1306 mm;
Suspensie față / spate - RAS 3, amortizoare KYB Pro 36 R Easy-Adjust, cursă de
215 mm, respectiv tMotion, amortizor KYB Pro 40 Easy-Adjust, cursă de 239 mm;
Sistem de frânare - Brembo cu furtunuri învelite în șesut din oțel inoxidabil.

Avantaje


Dacă este să vorbim despre un snowmobil Ski-Doo la caracteristici vom începe întotdeauna cu revoluționarul șasiu REV® Gen4 și motorul puternic Rotax 850 E-TEC Turbo care dezvoltă 165 cp! Alături, descoperim utilitatea pornirii de tip SHOT, suporții de picioare pentru zăpadă cu deschideri largi.

Modelul anului 2022 aduce în plus, 2 seturi de prinderi LinQ pe tunel, disponibile în configurație standard sau display-ul digital cu diagonală generoasă de 4.5 inch. Pentru manevrabilitate și control perfect, Ski-Doo Freeride propune o șa compactă și ușoară, Ski-uri DS 3, sistem de monitorizare a curelei de transmisie și puternicele șenile PowderMax Light cu FlexEdgeTM de 154x16x3 inch.

Despre Ski-Doo Summit X 850 154


Iar dacă Freeride 850 este renumit pentru puterea brută, totuși nu puteam uita să nu amintim și de cel mai popular și vândut model de snowmobil de la Ski-Doo și anume: Summit 850 154 (cu sau fără Turbo).

Bucurându-se de același motor puternic și eficient Rotax E-TEC în 2 timpi, acest model distractiv de snowmobil echipat cu suspensii tMotions și RAS3, îți va oferi posibilitatea să te aventurezi pe cele mai dificile trasee montane. Ambreiajul pDrive asigură un control eficient, iar cu șenila PowderMax Light cu FlexEdge, aderența și tracțiunea se comportă excepțional pentru a reuși cele mai spectaculoase trucuri pe zăpadă! Cu un design agresiv și dotări sportive de top, nu este de mirare de ce Summit X 850 E-TEC SHOT câștigă în fiecare an, simpatia tuturor riderilor pasionați de snowmobile cu accelerație explozivă.

Despre Polaris RMK 850


Polaris 850 RMK KHAOS SLASH 155 este declarat de mulți ca fiind cel mai complet snowmobil all-mountain din lume. Construit pe platforma Matryx ce oferă un control facil și performanțe de neegalat pe trasee cu zăpadă adâncă, modelul de la Polaris are în dotare un motor 850 Patriot cu o capacitate de 840 cc, amortizoare față / spate Walker Evans Racing Velocity Hi/Low, reglabile pe compresie și o șenilă Seria 8 de 3937x381x70 mm (LxlxH).

Alegând snowmobilul Polaris 850 RMK KHAOS SLASH 155, te vei trezi absolut fascinat de tracțiunea și sentimentul neegalat de portanță, care te va face să plutești cu dibăcie peste toate obstacolele apărute în calea ta, indiferent de dificultatea traseului sau de condițiile potrivnice de afară.

Specificatii snowmobil


Motor - 850 Patriot, 2 cilindri, 840 cc;
Pornire - manuală;
Greutate - 194 kg;
Transmisie - Quick Drive;
Dimensiuni - 3352 x 1103 x 1346 mm;
Suspensie față / spate - RMK React, optimizată pentru zăpadă adâncă și cursă de 229 mm, respectiv Matryx RMK Khaos, cursă de 406 mm;
Sistem de frânare - Disc RMK LWT.

Avantaje


În cazul unui snowmobil Polaris la caracteristici de top, pe lângă renumita Platformă Matryx, acest model vine echipat cu Ski-urile Gripper cu șenilă Seria 8 de 3937 x 381 x 70 mm (LxlxH), grație cărora vei reuși să te lansezi sigur pe tine, în cele mai spectaculoase acrobații pe zăpadă! Performanțele acestui snowmobil iconic sunt ajutate și datorită distanței optime dintre ski-uri de 914 - 939 - 965 mm.

Modelul anului 2022 vine cu multe alte accesorii care îți vor permite să călătorești confortabil precum: info display cu vitezometru, kilometraj, indicator ulei, indicatori de performanță, mânere și accelerație încălzite, faruri cu LED sau marșarier PERC. În plus, Polaris 850 RMK KHAOS SLASH 155 beneficiază de suficient spațiu de depozitare echipamente, necesare unei persoane așezate confortabil în șaua Matryx PRO-Lite cu parbriz scurt.
 

Concluzie


Concluzionând, într-o competiție Ski-Doo vs Polaris 2022 multă lume afirmă că Ski-Doo propune modele mai bune, mai ales ca acesta conduce piața vânzărilor de snowmobile aproape în fiecare an din ultimul deceniu. Și nici nu este de mirare! Compania canadiană este renumită pentru inovațiile constante aduse modelelor sale, a caracteristicilor unice și a strategiilor de marketing extrem de eficiente.

Aceste lucruri combinate pot reprezenta un motiv suficient care fac din Ski-Doo, cel mai bine vândut brand de snowmobile din lume, an după an. Totuși, nu trebuie să subestimăm calitatea modelelor propuse de Polaris. Și acestea, se bucură la rândul lor, de specificații care se ridică la nivelul de competitivitate așteptat de riderii dependenți de adrenalină pe zăpadă.

In final, credem că, până la urmă este o chestiune de preferințe și atasament pentru un brand anume, mai degrabă decât despre caracteristici și performanțe. Tocmai de aceea, la Motoboom te așteptăm cu gama completă a celor mai îndrăgiți producători de snowmobile din lume (BRP Ski-Doo sau Polaris, Arctic Cat sau BRP Lynx), dar și cu accesorii și echipamente sportive de iarnă, la prețuri competitive și livrabile direct din stoc propriu - transparent, fără intermediari, artificii de costuri sau oferte cu *steluță.

Așadar, pentru că aventura noului sezon de iarnă, începe la noi, vino în showroom să vezi pe viu snowmobilul sau modelul de ATV mult visat și fă-ți o idee clară despre performanțele fiecărei bestii motorizate preferate!