Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Care este cel mai bun ATV marca CF Moto? Ghid de achiziție
03 Dec

Care este cel mai bun ATV marca CF Moto? Ghid de achiziție

Publicat de: Motoboom

Cu aproape 20 de ani în urmă, cel mai bun ATV CF Moto apărea în fața publicului larg pentru prima dată în Quebec - Canada. Fabricate în China și oferind unul dintre cele mai bune rapoarte preț / calitate din industria de profil, ATV-urile CF Moto au fost adesea, cel puțin la început, ținta unor recenzii slabe, în special din partea nucleului dur de fanatici ai brand-urilor Nord Americane sau Japoneze. De fapt, povestea CF Moto a urmat aceeași cale precum a altor producători renumiți de ATV-uri care au început de jos, ajungând odată cu trecerea timpul, să domine piața cu produse calitative și aici îi putem aminti pe cei de la Can-Am, Polaris, Kawasaki sau Suzuki.

Întradevăr, a existat o perioadă în istoria recentă în care însăși noțiunea de ATV-uri fabricate în China a fost privită instant, ca un steag roșu, dar mărci precum CF Moto din China sau KYMCO din Taiwan, și-au propus de la început să cucerească piața cu un model de ATV accesibil pentru orice buzunar, fără să facă rabat de la calitate. Chinezii de la CF Moto au început să țină pasul cu concurența lor și sunt în creștere de popularitate peste tot în lume. UTV-urile, SSV-urile și ATV-urile CF Moto sunt construite pentru zone cu climat dur, iar puterea și capacitatea lor se ridică mai mult decât rezonabil, la pretențiile mărcilor de top mult mai scumpe, din America de Nord sau Japonia.

Evident, ca orice altă afacere aflată la debut, au existat și probleme, dar cu timpul, CF Moto a izbutit să dezvolte vehicule din ce în ce mai bune, reușind să spargă acest stigmat - că orice produs provenit din China este unul de proastă calitate. În ultima perioadă, românii au devenit tot mai interesați de gama de modele ATV CF Moto, grație raportului excelent între prețul de achiziție și performanțele oferite.

Tocmai de aceea, o serie de mituri planează în jurul vehiculelor produse sub brandul CF Moto, dar oare câte dintre acestea sunt adevărate? Hai să privim împreună faptele și să concluzionăm dacă  CF Moto merită cu adevărat eticheta pe care unii i-au pus-o!

Cum alegi cel mai bun ATV CF Moto?

Deși cele mai multe ATV-uri pot fi clasificate într-o singură categorie, există multe modele care pot intra în mai multe clasificări datorită particularităților și criteriilor specifice. De fapt, liniile de demarcare dintre categorii au început să se estompeze în ultimul deceniu, deoarece aproape toți producătorii le-au proiectat să fie cât mai versatile, pentru a satisface nevoile multiple acelora care doresc să obțină experiențe complete cu ATV-ul (pentru muncă și distracție), de la un singur vehicul.

ATV-uri pentru copii

ATV-urile pentru copii sunt practic versiuni mai mici, mai ușoare și mai puțin costisitoare ale modelelor pentru adulți și aproape toate sunt concepute pentru joacă și recreere pe traseu alături de familie. Cu toate acestea, unele modele pot fi destul de competitive, mai ales când vorbim despre modelele special concepute pentru competiții la clasele de juniori. Prin urmare, intervalul de preț și diferența de calitate tind să varieze mai mult decât la alte categorii, dimensiunile motorului variind de la 50 cmc la 125 cmc. În această categorie, cel mai bun ATV CF Moto pentru copii este CF Moto CFORCE 110 - un model ideal pentru micuții de peste 10 ani, care vor să debuteze în lumea fascinantă a sportului pe 4 roți.

ATV-uri utilitare

Modelele utilitare sunt, prin definiție, cele mai bune ATV-uri concepute pentru munci grele în jurul gospodăriei sau la fermă, cum ar fi transportarea încărcăturilor cargo, transportarea lemnelor într-o remorcă ATV, a unui utilaj agricol sau curățarea curții în timpul iernii cu ajutorul unei lame de zăpadă ATV. Tocmai de aceea, vehiculele utilitare au devenit atât de populare printre cei care dețin gospodării la țară, ferme, pensiuni agroturistice sau proprietăți întinse de teren.

Cu toate acestea, astăzi, ATV-urile utilitare cu patru roți sunt construite și pentru agrement. Când mersul devine greoi în noroi, stânci sau urcușuri abrupte, aceste modele pot fi extrem de distractive și confortabile pe traseu, datorită gardei ridicate de la sol, a motorului performant și a tracțiunii excelente.

ATV-uri sport

ATV-urile care se încadrează în această categorie au fost construite cu un singur scop: pura distracție! ATV-urile sport au de obicei motoare puternice și dinamice, suspensie cu cursă lungă, o greutate totală relativ ușoară și o manevrabilitate excelentă pe traseele domestice sau pe circuit. Vehiculele sportive cu patru roți sunt grozave la acrobații și off-road extrem, depășind obstacole cu ajutorul anvelopelor ATV cu profiluri agresive. Riderii experimentați efectiv pot zbura peste trasee într-un ritm competițional, oferindu-le o mulțime de satisfacții.

ATV-uri cu două locuri

Modelele cu 2 locuri cunoscute și sub denumirea de Two-Up ATVs, au început să încânte publicul larg, odată cu debutul lor din 2002. Producătorul canadian Bombardier, acum Can-Am, a introdus pentru prima dată acest tip de ATV, urmându-i mai apoi exemplul și alți producători renumiți, precum cei de la Arctic Cat sau Polaris. În mod caracteristic acestei categorii, ATV-urile cu două locuri au de obicei, un ampatament puțin mai lung pentru o stabilitate sporită, un al doilea scaun ușor ridicat în spatele celui care conduce ATV-ul, cu bare de prindere pentru pasager și un al doilea set de suporturi pentru picioare.

Cel mai bun ATV marca CF Moto: modele recomandate

CF MOTO X4 CFORCE 450

Noua generație de ATV-uri CF MOTO X4 CFORCE 450 ia locul vechiilor modele CFORCE de 450cc care nu se vor mai produce în viitor. Aceste modele se remarcă prin performanță și confort, fiind cele mai accesibile ATV-uri cu 2 locuri din gama CF MOTO. Ușor de pilotat și manevrat, ATV-ul se poate utiliza, atât pentru sarcini utilitare, cât și pentru activități recreative.

Dotat cu tehnologie de ultimă generație, ATV-ul X4 CFORCE 450 se deplasează ușor, pe orice tip de teren, la orice altitudine sau în orice tip de condiții meteo. ATV-ul este echipat cu un motor monocilindric de 400 cc, cu injectie EFI, ce dezvoltă o putere de 32CP, suspensii indepedente pe toate cele patru roți, diferențial fața blocabil, frâne hidraulice și transmisie automată CVT, fiind mai mult decât capabil să depășească orice tip de obstacol.

CF MOTO X5 CFORCE 520L EPS

CF MOTO X5 CFORCE 520L EPS este un model care oferă o experiență generală super- distractivă de pilotare. Noile modelde de ATV X5 CFORCE 520 cu siguranță vor atrage mulți fani ai segmentului powersports pe 4 roți și datorită raportului excelnt calitate/preț. Un veritabil ATV de aventură, CFMOTO X5 CFORCE 520L cu EPS, propune un design focusat pe pasageri care asigură un confort remarcabil chiar și pe cele mai dificile tipuri de traseu.

ATV-ul moștenește ADN-ul călității și fiabilității superioare marca CF MOTO, alături de abilități off-road excelente, care se datorează în principal dotărilor din fabrică, precum: servo-direcție asistată electronic EPS, motor de 495 cc ce dezvoltă o putere de 34 CP, șa pentru 2 persoane, spătar și mânere pentru pasager, suspensii indepedente pe toate cele patru roți, tracțiune integrală 2WD/4WD, diferențial față blocabil, frâne hidraulice, transmisie automată CVT, bări de protecție față, jante din aliaj, cârlig pentru remorcă, troliu electric, apărători mâini, portbagaje din plastic și multe alte componente.

CF MOTO CFORCE 600L TOURING

Cu linii de design unice și cele mai noi tehnologii din domeniu,  CFMOTO CForce 600L EPS Touring este pregătit să ofere experiențe off-road memorabile. Versatil, puternic și confortabil, modelul dispune de un motor de 580cmc ce dezvoltă 40 CP, fiind dotat cu servo-direcție asistată electronic EPS, cutie de viteze automată de înaltă performanță, suspensii moderne cu braț dublu tip A și frâne hidraulice care asigură un control optim. Ușor de manevrat și performant pe orice tip de teren și în orice anotimp, CF MOTO CFORCE 600L Touring este partenerul ideal pentru aventură pe 4 roți, la un raport preț/performanțe excelent.

CF MOTO CFORCE 850 XC

Unul dintre cele mai performante ATV-uri din gamă, CF MOTO CFORCE 850 XC EPS este pregătit să-ți fie partener în cele mai solicitante provocări. Cu un design modern și agresiv, acest ATV se adaptează perfect pe orice tip de traseu off-road. Atractiv, fiabil și echipat cu accesorii menite sa maximizeze confortul și siguranța pasagerilor, condusul acestui model va deveni o adevărată plăcere. Este dotat cu motorul cu 2 cilindri în V de capacitate 800 cmc, ce dezvoltă o putere de 67 CP, frâne hidraulice cu discuri duble, cutie automată CVT, servo-direcție asistată electronic EPS, alături de bordul ultra-modern cu display LCD.

CF MOTO CFORCE 1000 OVERLAND

Aspirant cu șanse reale la titlul de cel mai puternic ATV din lume, CFMOTO CFORCE 1000 OVERLAND este o veritabilă brută pe 4 roți. Un ATV extrem de puternic și robust, acest model este pregătit să-ți ofere libertatea de a explora fără limite în off-road. Cu un grad ridicat de confort, atât pentru rider, cât și pentru pasager, alături de un spațiu generos de depozitare, modelul vine echipat cu tot ce ai nevoie pentru a beneficia de o experiență premium. CFORCE 1000 Overland beneficiază de un motor puternic V-Twin 85 CP, suspensii optimizate pentru off-road, amortizoare pe gaz reglabile și frâne față/spate pe disc hidraulice, pentru manevrabilitate și control de neegalat.

În concluzie, cert este că astăzi, există mai multe opțiuni de ATV-uri decât înainte. Asta înseamnă că poți găsi și mai ușor, ATV-ul potrivit stilului tău de condus. Cu toate acestea, achiziția unui ATV nou este o investiție destul de costisitoare și nu trebuie luată pripit. Cea mai bună veste pentru tine este că modelele propuse de CF Moto sunt perfecte pentru orice tip de buget și preferințe, bucurându-se de o durabilitate foarte bună pe termen lung.

Așa că, vino la Motoboom! Ți-am pregătit modele de ATV-uri la prețuri abordabile pentru orice tip de buzunar, atât de la CF Moto, cât și de la alți producători consacrați. Indiferent dacă este vorba despre cel mai bun ATV CF Moto România, Can-Am, Polaris sau Kawasaki, vei avea ocazia să alegi dintr-un stoc propriu de modele, alături de toate echipamentele și accesoriile ATV suplimentare, piese de schimb și service specializat, într-un showroom modern, cu oameni impecabili pregătiți profesional.