Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Zeeho Cyber, primul scuter electric de la CF Moto
16 Dec

Zeeho Cyber, primul scuter electric de la CF Moto

Publicat de: Motoboom

CF Moto, constructorul din China care lucrează în parteneriat cu austriecii de la KTM, a prezentat scuterul electric Zeeho Cyber, un concept care va intra în curând în producția de serie. Zeeho e noua marcă pe care CF Moto o va folosi pentru vehiculele electrice (denumire care se aseamănă foarte mult cu “Zero”, un motiv în plus ca americanii de la Zero Motorcycles să fie supărați pe chinezi). 

Specificațiile tehnice anunțate sunt interesante: Zeeho Cyber folosește un pachet de baterii litiu ion de 4 kWh ce furnizează energia motorului de 10 kW care îndeplinește standardele IP67 (adică poate fi scufundat în apă la o adâncime de un metru pentru o jumătate de oră), cuplul de 213 Nm îi asigură un demaraj de la 0 la 50 km/h în 2,9 secunde, o viteză maximă de 110 km/h și o autonomie de peste 130 km.

Pachetul de baterii poate funcționa la temperaturi cuprinse între -20°C și 55°C și se poate reîncărca de 2500 de ori, cifră care îi asigură o durată de viață de aproximativ 8 ani. Conectat la o priză cu încărcare rapidă, în 30 de minute ajunge la 80% din capacitate.

Pentru siguranța pilotului, Zeeho Cyber e dotat cu un sistem de control al stabilității de la Bosch, are trei moduri de conducere (Eco, Street și Sport), luminile sunt cu LED, bordul are conectivitate prin Bluetooth și răspunde la comenzi vocale, pornirea e fără cheie. Un dispozitiv antifurt folosește cinci sisteme care îl pot localiza în timp real (GPS, Beidou, Cellular, Galileo, Glonass).