Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha XSR700 XTribute 2020 – un omagiu adus legendarului XT500
09 Mar

Yamaha XSR700 XTribute 2020 – un omagiu adus legendarului XT500

Publicat de: Motoboom

Pe lângă varianta standard XSR700, Yamaha are în catalog în acest an și o versiune XSR700 XTribute, un retro-naked cu abilități de a merge pe drumuri forestiere. E un omagiu adus legendarului model XT500 de la sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80 ai secolului trecut.


Soluția nu a fost prea complicată: modelului standard XSR700 i s-au adăugat pneuri generoase (Pirelli MT60RS) inspirate din lumea curselor de pe circuitul oval, rezervorul are nuanțe ca și cum ar fi fabricat din aluminiu, i s-a montat un ghidon lat așa cum se găsesc pe scramblere, scărițele au fost înlocuite cu unele mai late, protecțiile din cauciuc ale jambelor furcii par din vremurile trecute, iar aripile de protecție au un aspect minimal. Pentru ca pachetul vizual să fie complet, se poate opta pentru evacuarea finală Akrapovič, ridicată lângă șa. Toba nu este singurul opțional, toate modelele de la Yamaha din gama Sport Heritage se pot configura după dorință, pentru XSR700 XTRibute fiind pe site peste 40 de accesorii. Cu o aplicație, te joci pe telefon și vizualizezi rezutatul final al configurației, înainte de a le comanda.


Credibilitatea lui XTribute o dă partea tehnică, cu motorul și cadrul de la apreciatul MT-07, o combinație reușită de putere, manevrabilitate și accesibilitate. Bicilindrul de 689cmc scoate o putere de 75 de cai, o herghelie cu care te joci voios și bucuros, fără frica și reținerea ce ți-o insuflă motoarele cu putere dublă. Aprinderea defazată la 270° dă senzația că ai sub tine un motor cu doi cilindri în V, sunetul și cuplul la turațiile joase sugerează o altă cilindree.


Poate fi Yamaha XSR700 XTribute scoasă de pe asfalt și dusă pe drumuri forestiere cu suspensiile și pneurile standard? Răspunsul simplu este da, cu condiția ca denivelările să nu fie prea mari și să nu întâlnești nămol. Garda la sol îți va aminti în permanență că aceasta este totuși o motocicletă de șosea.


Yamaha XSR700 XTribute costă la Motoboom 8490 euro, iar XSR700 standard 7890 euro.