Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha T7 – noi imagini cu viitoarea Tenere
05 Iul

Yamaha T7 – noi imagini cu viitoarea Tenere

Publicat de: Motoboom

Una din cele mai așteptate motociclete din gama adventure este viitoarea Yamaha Tenere. În timp ce la clasa maxi enduro, cu motoare de peste 1000 cmc, aproape toți producătorii oferă cel puțin un model avansat  tehnologic, în zona motocicletelor cu cilindree medie, numai Triumph și BMW (cu Tiger 800 XC, respectiv F800GS) au veleități în off road cu roțile anterioare de 21 inch.

Multe motociclete, printre care și Yamaha XT660Z Tenere, sunt silite de către normele Euro4 să părăsească producția. Fanii acestei categorii o regretă și fac asta pe bună dreptate, întrucât avea o echipare ce în cazul altor modele  o poți obține numai cu componente aftermarket: rezervor de 24 de litri, foarte bună protecție la vânt și – ceea ce contează foarte mult în off road – o greutate rezonabilă.

Yamaha are în pregătire înlocuitoarea Tenereului, care în momentul de față este sub formă de concept și se numește T7. Jurnaliștii germani de la Motorrad au avut-o la dispoziție pentru un test și pentru o sesiune de fotografii. Se remarcă faptul că nu au survenit schimbări față de ceea ce Yamaha a prezentat inițial în toamna anului trecut, așadar acest model este foarte aproape de a intra în producția de serie.

Motorizarea disponibilă va fi aceea cu doi cilindri în paralel de 700 cmc, cu aprindere decalată la 270 de grade (crossplane), cea care e prezentă și pe MT-07/ MT-07 Tracer, evident cu o altă setare a curbei de cuplu. Va avea 74 de cai putere și greutatea ar trebui să fie în jur de 180 kg. Carena în stil Dakar și înălțimea șeii arată că s-au luat în serios valențele off road.