Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha se intoarce in Nigeria
07 Ian

Yamaha se intoarce in Nigeria

Publicat de: Motoboom

Constructorul japonez Yamaha a anuntat ca revine pe piata din Nigeria, urmand sa deschida in 2015 o noua fabrica de productie in orasul Lagos din tara africana. Japonezii au semnat un parteneriat de colaborare cu compania franceza de distributie CFAO. Cele doua companii vor forma o singura societate, CFAO Yamaha Motor Nigeria, pentru a produce si distribuii motociclete Yamaha pe continentul african.


Noua fabrica Yamaha este construita in cel mai mare oras din Nigeria si va avea o suprafata totala de 2800 mp. Yamaha revine pe piata din Nigeria dupa 10 ani de absenta. Japonezii au intrat pentru prima data pe aceasta piata in 1980, iar timp de 35 ani au produs si vandut motociclete in aceasta tara pana in 2005 cand acestia au inchis fabrica din Nigeria datorita declinului financiar.


Potrivit constructorului japonez, Nigeria este cea mai mare piata de desfacere pentru motociclete de pe intreg continentul african. Cei de la Yamaha sustin ca in Nigeria s-au vandut in 2013 peste 1,3 milioane de motociclete, urmand ca in anul 2020 aceasta piata sa ajunga la 1,8 milioane de unitati vandute intr-un singur an.


Prin asocierea cu cei de la CFAO, japonezii si-au ales un partener cu experienta pe aceasta piata, francezii activand de peste 34 de ani pe continentul african in comertul cu motociclete si automobile ale celor mai cunoscute brand-uri mondiale. CFAO si Yamaha vor contribui fiecare cu cate 500.000 dolari la constituirea noii companii CFAO Yamaha Motor Nigeria.


Noua fabrica Yamaha isi va incepe activitatea in primavara acestui an, estimand o productie anuala de 70.000 de unitati pana in 2018.