Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha R3 2019 schimbă designul și furca
12 Oct

Yamaha R3 2019 schimbă designul și furca

Publicat de: Motoboom

Cei de la Yamaha au arătat modelul YZF-R3 pentru 2019, care acum se inspiră din aspectul lui YZR-M1 din MotoGP. Nu sunt numai schimbări stilistice, a fost modificată și ciclistica.


Sportiva de capacitate cilindrică mică primește câteva îmbunătățiri tehnologice care sporesc confortul și manevrabilitatea. Motorul rămâne același bicilindru în paralel de 321cmc susținut de cadrul de oțel tubular, însă suspensia se schimbă. Este vorba de o nouă furcă inversată KYB cu jambe de 37mm, concepută să fie mai rigidă, pentru un comportament sportiv, dar fără a sacrifica confortul. Și jugurile ce susțin furca și o conectează la cadru și la ghidon sunt altele, pentru ca pilotul să simtă cele mai mici reacții.


Semighidoanele mai coborâte cu 22mm și o nouă formă a rezervorului promit o poziție de pilotaj sportivă, conformă noii furci, șaua e joasă și accesibilă la numai 780mm, iar motocicleta rămâne ușoară, având 167kg.


Din punct de vedere estetic, R3 se aseamănă acum cu restul familiei R, inclusiv cu YZF-R125 arătat la INTERMOT luna aceasta. Partea frontală a carenajului aduce în mod clar un omagiu lui YZR-M1, elimină din turbulențe și crește viteza maximă cu 8km/h. O gură de admisie trimite fluxul de aer direct în radiator, fapt care contribuie la răcirea motorului. De asemenea, noi sunt farurile duble cu LED, designul rezervorului și bordul cu ecran LCD.


Yamaha YZF-R3 va fi disponibilă din luna martie 2019 la MotoBoom la un preț ce urmează a fi comunicat.