Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha R1S 2016
07 Oct

Yamaha R1S 2016

Publicat de: Motoboom

Desi constructorul japonez a inregistrat la OSIM, anul trecut prin aprilie, denumirile de marca R1M si R1S, cei de la Yamaha au prezentat in toamna lui 2014 doar doua versiuni pentru super-motocicleta YZF-R1: varianta standard R1 si versiunea imbunatatita R1M. Totusi, se pare ca din 2016 isi va face aparitia si modelul Yamaha R1S, o motocicleta super-sport pentru cei cu un buget mai redus.


Versiunea S mosteneste design-ul si principalele trasaturi ale modelului de baza Yamaha R1, insa vine echipata cu cateva componente low-cost, fiind mult mai accesibila in ceea ce priveste pretul. Astfel, bielele si esapamentul din titan, prezente pe modelul R1, au fost inlocuite cu altele confectionate din otel.


De asemenea, capacul de motor si jantele din magneziu au fost schimbate cu altele fabricate din aluminiu. Toate aceste schimbari au dus la un plus de greutate de 4 kg fata de varianta standard YZF-R1. In ceea ce priveste partea electronica, noua motocicleta Yamaha R1S nu beneficiaza de schimbatorul rapid de viteze quick-shifter, insa pastreaza functia avansata de control a tractiunii cu mai multe moduri de setari.


Chiar daca noua versiune este denumita R1S, pe carenajele motocicletei este lipit doar sticker-ul cu denumirea de R1, astfel ceilalti nu vor observa ca pilotati varianta mai ieftina a acestei super-motociclete Yamaha. O alta deosebire fata de modelul de baza se refera la anvelope. Yamaha R1S va fi incaltata cu anvelope Bridgestone S20, in timp ce versiunea YZF-R1 dispune de anvelopele Bridgestone Battlax RS10, dezvoltate special pentru un condus sportiv.


Desi cei de la Yamaha nu au precizat nimic oficial despre performantele tehnice ale noii versiuni low-cost in comparatie cu modelul standard, se pare ca modificarile aduse motorului vor afecta performantele acestuia. Specialistii de la publicatia Asphalt & Rubber au publicat un grafic cu diferentele de performanta oferita de cele doua versiuni R1 si R1S. Pretul pentru Europa nu a fost dezvaluit deocamdata, insa in America, Yamaha R1S va fi cu aproximativ 2000 de dolari mai ieftina decat versiunea standard.