Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha R1 60th Anniversary Speed Block 2016
18 Sep

Yamaha R1 60th Anniversary Speed Block 2016

Publicat de: Motoboom

Constructorul japonez Yamaha a prezentat o editie speciala pentru 2016 a super-sportivei YZF-R1, o motocicleta refacuta aproape complet in acest an. Denumita Yamaha R1 Speed Block, aceasta dispune de un design special care marcheaza cea de-a 60-a aniversare a japonezilor.


Noua motocicleta a fost prezentata de catre cei de la Yamaha pe circuitul Paul Ricard din Franta, aceasta putand fi comandata incepand cu luna decembrie a acestui an. Editia aniversara, Yamaha R1 Speed Block 2016, beneficiaza de o schema de culori galben/negru, specifice constructorului japonez.


De asemenea, pe langa noul design 60th Anniversary Speed Block, Yamaha R1 2016 va fi disponibila si in actualele variante de culori: albastru (Racing Blu) si rosu (Racing Red). Pe partea tehnica, Yamaha R1 Speed Block dispune, in plus fata de varianta standard, de un sistem de evacuare Akrapovic, care completeaza performantele si design-ul super-sportivei.


Fiind una dintre cele mai populare motocicletei super-sport din lume, Yamaha R1 a fost revizuita pentru 2015. Noua versiune vine cu un plus de putere, o greutate mai scazuta si un nou pachet de electronice. Astfel, sportiva japonezilor dezvolta o putere de 200 cp, avand o greutate de 199 kg. Spre deosebire de modelul precedent, noua versiune beneficiaza de un plus de putere de 18 cp, fiind si mai usoara cu 7 kg.


Acest lucru inseamna un raport putere/greutate de 1cp/1kg, unul dintre cele mai bune la ora actuala de pe piata mondiala. Noul motor cu patru cilindri in paralel si patru valve are o capacitate cilindrica de 998cc. Puterea de 200 cp, dezvoltata de acesta, este atinsa la o turatie de 13.500 rpm, oferind un cuplu maxim de 112 Nm la 11.500 rpm.


Noul pachet de electronice cu control 3D care echipeaza sportiva YZF-R1 include o multime de functii care ii permit pilotului sa seteze motocicleta in functie de preferintele sale. Printre aceste functii, unele imprumutate din MotoGP, se numara SCS (Slide Control System), TCS (Traction Control System), LIF (Front Lift Control), LCS (Launch Control System), QSS (Quick Shift System), Power Mode, etc.