Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha prezintă la CES Las Vegas vehiculele viitorului
09 Ian

Yamaha prezintă la CES Las Vegas vehiculele viitorului

Publicat de: Motoboom

Yamaha prezintă motocicleta viitorului, la CES Las Vegas


În perioada 8-12 ianuarie, în Las Vegas are loc salonul expozițional CES (Consumer Electronics Show), unde cele mai cunoscute firme își expun noutățile și tehnologia viitorului. Printre acestea se află și Yamaha, al cărei stand are ca tematică vehiculele autonome, stand care conține și motocicleta viitorului în concepția celor de la Yamaha.


MOTOROiDFAZER R și  MOTOBOT constituie atracțiile publicului, cu toate că unele nume sunt deja cunoscute de la precedentul Salon din Tokyo. Conceptul MOTOROiD, motocicleta autonomă ce se conduce singură, care se bazează pe inteligența artificială, motocicleta cei e capabilă să învețe din interacțiunea cu oamenii. Motocicleta se află acum la versiunea Numărul 2. Motocidleta este îmbunătățită și aproape gata să intre în producția de serie.


Puțin ciudat este mini-elicopterul fără echipaj pentru uz industrial FAZER R. Nu ciudat în ceea ce privește forma sau utilizarea, ci prin numele său, întrucât se știe că FAZER a fost o serie de motociclete semicrenate foarte apreciate, iar folosirea numelui pentru un altfel de vehicul înseamnă abandonarea acestei serii. Acesta se conduce precum o dronă cu telecomanda, poate transporta 32 litri de substanțe ce se pot dispersa pe o suprafață de 4 hectare, fără alimentare. Are un motor cu doi cilindri boxer de 390 cmc, cadrul e din fibră de carbon, cântărește 71 kg cu plinurile făcute și deja poate fi cumpărat în Japonia.


Yamaha nu este singurul mare producător din domeniul moto ce se află la CES 2018 pentru a-și expune viziunea asupra viitoarelor vehicule. Așa cum am anunțat deja, acolo se află și cei de la Honda, care vor face public un vehicul pentru off-road ce face parte din seria 3E (Empower, Experience, Empathy). Deși la prima vedere pare un UTV (Utility Task Vehicle) sau SSV (Side By Side Vehicle), e vorba de un robot independent dotat cu inteligență artificială ce poate îndeplini funcții multiple, de la intervenții în zone calamitate, la vehicul recreațional ce poate învăța din interacțiunea cu pilotul.