Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha pregătește un nou R1
04 Apr

Yamaha pregătește un nou R1

Publicat de: Motoboom

Cei de la Yamaha sunt nevoiți de implementarea normelor Euro 5 să construiască o nouă versiune R1. Acest model – iubit încă de la prima sa variantă, din 1998 – va fi reconceput în cele mai mici detalii și o nouă motocicletă va fi pusă în vânzare în 2021.


În ultima perioadă, Yamaha a înregistrat mai multe patente în Japonia, iar din schițele depuse reiese intenția de a reproiecta actualul R1. Pe lângă un design nou, va fi implementată și tehnologie derivată din cea folosită în MotoGP.


Implementarea normelor europene referitoare la noxe a schimbat lumea moto foarte mult în ultimele două decenii. Majoritatea modelelor -  inclusiv celebra Hayabusa – au fost scoase din producție și înlocuite cu altele noi. Anumite firme, precum Yamaha, au folosit în avantaj propriu necesitatea de a veni cu modele noi, seria de succes MT fiind cel mai bun exemplu. Jurnaliștii niponi sugerează că și cu viitoarea R1 va fi la fel: se va folosi un nou arbore cotit testat pe un prototip YZR-M1 care se rotește în sensul deplasării motocicletei, rezultatele fiind o accelerație mai puternică, un risc mai redus de wheelie și o intervenție mai mică a sistemelor de control (al tracțiunii și Anti-Wheelie).


Un alt zvon interesant este despre cutia de viteze: viitoarea Yamaha R1 ar putea fi prima motocicletă de serie ce va avea cutie de viteze similară cu cele de pe modelele de MotoGP. Aceste cutii, care schimbă fără ambreiaj, fără pierderi de putere și fără să destabilizeze motocicleta la viteze mari, sunt limitate de actuala tehnologie, în sensul că trebuie demontate des pentru întreținere. Se pare că Yamaha ar fi găsit o soluție pentru această problemă.


Informații oficiale despre viitoarea Yamaha R1 ar trebui să apară în toamnă.