Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
YAMAHA PREGĂTEȘTE UN CROSS ELECTRIC
11 Aug

YAMAHA PREGĂTEȘTE UN CROSS ELECTRIC

Publicat de: Motoboom

Un start-up olandez a câștigat încrederea celor de la Yamaha, niponii implicându-se într-un proiect care își propune crearea unei noi motociclete electrice pentru amatorii de cross. Pe piața moto există acum mai multe modele electrice pentru oraș, pentru turism sau pentru viteză pe circuit. Lipsesc cele pentru cross.

Olandezii au sarcina de a dezvolta și de a produce baterii bune, cu o autonomie sporită, masă redusă și încărcare rapidă, iar colosul japonez Yamaha va pune la punct ciclistica și restul componentelor. Până în momentul de față, în gama electro-cross nu există decât oferta celor de la KTM cu Freeride E-XC și a celor de la Alta Motors. La un moment dat, Honda a dat speranțe fanilor odată cu prezentarea unui prototip CR-Electric, dar se pare că acel model a rămas în fază de concept.

În proiectul olandezo-nipon sunt implicați cei de la Spike Technologies, o tânără firmă ce numără 16 angajați care se dedică dezvoltării bateriilor performante, compania Dohm (investiții pentru optimizarea proceselor de producție), KNMV (Asociația Motocicliștilor Olandezi, fondată în 1907) și Yamaha Motors Europe. Rodul acestei colaborări se va numi EMX Bike și va fi prezentat spre sfârșitul acestui an.