Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha Motoroid - prima motocicletă cu inteligență artificială
13 Oct

Yamaha Motoroid - prima motocicletă cu inteligență artificială

Publicat de: Motoboom

Yamaha va prezenta în această lună, cu ocazia Salonului de la Tokyo, conceptul MOTOROiD. Acesta se bazează pe inteligența artificială, un termen tot mai des întâlnit, în special de când a ajuns în casele oamenilor sub forma unor gadget-uri ca Amazon Alexa sau Google Home.


Dacă vă aduceți aminte, Yamaha are și un roboțel ce fost arătat publicului pentru prima dată acum doi ani. Intitulat Motobot, acesta e capabil să meargă cu o motocicletă R1 nemodificată pe circuit și  are în spate o echipă de ingineri ce și-a propus să îl facă să fie mai rapid decât Valentino Rossi. Motoroid este chiar motocicleta inteligentă, cu propulsie electrică, ce recunoaște terenul și se conduce singură menținându-și echilibrul. Mai mult decât atât, are capacitatea de a-și recunoaște proprietarul și de interacționa cu el prin intermediul comenzilor vocale ale acestuia, precum ar face-o o ființă vie. La fel ca un câine dresat, salută când intră cineva în garaj și vine la comanda stăpânului.


Motoroid îl face pe Motobot să pară deja de domeniul trecutului. Își va face apariția pe 25 octombrie, data la care se deschide Tokyo Motor Show. Atunci vom afla mai multe detalii și specificații tehnice.