Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha ar putea lansa un R7 în 2022
07 Mai

Yamaha ar putea lansa un R7 în 2022

Publicat de: Motoboom

Încă de la apariția modelului Yamaha MT-07 în 2014, au existat speculații referitoare la construirea unei sportive care să aibă același motor cu doi cilindri. Un prim videoclip oficial pare să confirme ceea ce fanii mărcii cu trei diapazoane așteaptă de mult.

Yamaha R6 a fost retras din ofertă, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea modelelor supersport de clasă medie. Apariția în segment a Apriliei RS660 a agitat puțin apele și se așteaptă o nouă generație de modele sportive cu doi cilindri, o masă de aproximativ 180 kg cu plinurile făcute și cu o putere de cca 100 de cai. Sunt date pe care Yamaha le-ar putea atinge tunând bicilindrul CP2.

Deși în clipul teaser se aude o muzică pe fundal, se poate sesiza și sunetul motorului turat pe circuit. Cunoscătorii își dau seama că este un crossplane, dar întrebarea e dacă va fi unul nou, sau Yamaha se bazează pe cele existente deja? Sursele jurnaliștilor de la Motorrad spun că acest concept va fi prezentat în toamna acestui an și că versiunea finală va fi pusă în vânzare în primăvara anului 2022, o confirmare venind și din Statele Unite ale Americii, unde Yamaha a depus documentația cu denumirea YZF-R7 pentru clasificarea emisiilor de eșapament.


Sursa: Motorrad