Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha a lansat scuterul electric e-Vino
09 Nov

Yamaha a lansat scuterul electric e-Vino

Publicat de: Motoboom

Yamaha a prezentat noul scuter electric e-Vino. Are un aspect ce amintește de Vespa, e ușor și micuț, autonomia bateriilor e ridicolă, însă are un preț accesibil. 

Pe piața niponă există de ceva vreme scuterul Vino cu motor pe benzină, într-un cilindru, cu capacitatea de 49 cmc, ce scoate o putere de 4,5 cp și un cuplu de 4,1 Nm. Suficient pentru a transporta o singură persoană în mediul urban. Scuterul Vino primește acum și un motor electric, împreună cu pachetul de baterii necesar.

Simpaticul scuter are o masă de numai 68 kg la gol. Cu pachetul bateriei de 500 Wh ajunge la 74 kg, însă e o “mică” problemă cu această baterie: are o autonomie de numai 29 km. Așa că sub șaua pentru o singură persoană sunt prevăzute locașuri pentru două baterii, astfel că autonomia se dublează și ajunge la 58 km. Însă această distanță e calculată cu un un pilot de 55 kg ce se deplaseaz cu o viteză de 30 km/h. Bateria se încarcă în 3 ore, se demontează ușor și se poate transporta la birou, la sala de curs, sau în casă.   

Noul scuter electric Yamaha e-Vino a fost lansat deocamdată pe piața din Japonia, dar nu va fi destinat numai clienților de acolo. Yamaha a obținut omologarea și pentru Europa, deci va ajunge și la distribuitorii din UE în curând. În Japonia, e-Vino costă echivalentul a 2.100 euro.


Sursa: Electrek