Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha a lansat Fazer25
29 Aug

Yamaha a lansat Fazer25

Publicat de: Motoboom

Fazer25 este deocamdată un model destinat numai pieței indiene. Are 21 de cai putere și vine într-o clasă unde are deja concurenți de la BMW, KTM sau Suzuki.


Conform publicației New Atlas, India a depășit China în ceea ce privește vânzările motocicletelor, după ce în anul financiar 2016-2017 a vândut 17,59 milioane de unități. Pentru comparație, pe piața din Statele Unite ale Americii se vând aproximativ 500 de mii de unități anual.


Unul din motivele pentru care piața indiană a crescut atât de mult este și parteneriatul dintre producătorii indieni și cei europeni. KTM și-a reunit forțele cu Bajaj în încercarea de a depăși BMW și de a deveni cel mai mare producător european fabricând în India Duke 390 și RC390; Mahindra a cumpărat licențe de la vechiul broducător britanic BSA; Bajaj va produce motoare dezvoltate de Triumph, iar BMW are un parteneriat cu TVS, care construiește modelele de sub 500 cmc ale bavarezilor (R310R și R310GS).
Acum este rândul celor de la Yamaha să lanseze o motocicletă în această gamă, un “baby Fazer” ce nu e departe ca și performanțe de Suzuki GSX250R. Suzuki are 25 de cai putere la 181kg, în timp ce Yamaha se laudă cu doar 154 kg gata de drum, dar are cu patru cai mai puțin.


Suzuki are un bicilindru răcit cu lichid ce începlinește normele Euro 4 și sistem ABS, micul Fazer25 are un monocilindru răcit cu aer, nu are sistem ABS, date care pus sub semnul întrebării introducerea acestui model pe piața europeană a motocicletelor cu cilindree redusă.