Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Yamaha revine in 2016 cu noul YZF-R1
29 Sep

WSBK: Yamaha revine in 2016 cu noul YZF-R1

Publicat de: Motoboom

In anul aniversarii celor 60 de ani de existenta, constructorul japonez Yamaha isi intensifica prezenta in competitiile sportive, unde inregistreaza succes dupa succes. Japonezii domina competitia la MotoGP, s-au impus la motocross, au castigat cursa de anduranta de 8 ore de la Suzuka iar acum pregatesc revenirea la Superbike cu noua motocicleta Yamaha YZF-R1.


Cei de la Yamaha au anuntat oficial ca vor reveni in cadrul Campionatului Mondial de Superbike, incepand cu 2016, dupa ce acestia s-au retras din aceasta competitie in 2011. Pilotii echipei Yamaha de Superbike vor fi Sylvain Guintoli si Alex Lowes. Japonezii vor colabora in noul sezon cu cei de la Crescent Racing iar sponsorul principal al echipei va fi compania italiana PATA, care in prezent sponsorizeaza si echipa Honda.


Yamaha detine in palmaresul sau un titlu mondial la Superbike, cucerit de pilotul american Ben Spies in anul 2009. Avand in vedere succesul japonezilor din celelalte competitii sportive si experienta lui Guintoli, campion mondial cu Aprilia in 2014, este de asteptat ca noul sezon de Superbike sa fie mult mai disputat, dupa ce Kawasaki si-a adjudecat titlul in 2015 cu cateva etape inainte de finalul sezonului.


Vom vedea daca in sezonul viitor se vor implica mai mult si ceilalti constructori (Honda, Aprilia, BMW, Suzuki) sau lupta se va da doar intre Kawasaki si Yamaha.