Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Wild Card pentru Max Biaggi
31 Iul

WSBK: Wild Card pentru Max Biaggi

Publicat de: Motoboom

In weekend-ul care urmeaza este programata cea de-a 10-a etapa din cadrul Campionatului Mondial de Superbike 2015. Intrecerea se va desfasura pe celebrul circuit de la Sepang, Malaezia, fiind ultima runda inaintea vacantei de vara. Urmatoarea cursa este programata abia pe data de 20 septembrie in Spania, dupa ce echipele si pilotii se vor intoarce din vacanta.


Capul de afis al etapei din weekend este, cu siguranta, revenirea pe pista de concurs a „Imparatului Roman”, Max Biaggi. Celebrul pilot italian este posesorul celui de-al doilea Wild Card al sezonului 2015, dupa ce acesta a mai concurat in etapa cu numarul 8 de la Misano, unde a obtinut doua clasari pe pozitia a 6-a. Biaggi va concura pentru echipa alaturi de care a facut istorie in Superbike, Aprilia Racing Team.


Va reamintim ca pilotul italian, in varsta de 44 ani, s-a retras din motociclism in plina glorie, la finalul sezonului de Superbike 2012, dupa ce a castigat, alaturi de Aprilia, doua titluri mondiale consecutive. „Dupa etapa de la Misano am redescoperit caldura fanilor si adrenalina curselor oficiale. Cel de-al doilea Wild Card al sezonului este o mare responsabilitate pentru mine si sper sa-mi imbunatatesc performanta de la Misano”, a declarat Max Biaggi.


Lupta pentru titlul mondial la piloti pare sa fie castigata inca de pe acum de catre pilotul Kawasaki, Jonathan Rea, care are un avans incredibil de 125 puncte in fata coechipierului sau, Tom Sykes, cu 4 etape ramase de disputat din acest sezon de Superbike. Sykes se bate pentru locul doi la general cu Chaz Davies de la Ducati si Leon Haslam de la Aprilia, aflati la 19, respectiv 42 de puncte in spatele pilotului Kawasaki.


Asistam, astfel, la inca un sezon de Superbike in care motocicletele Kawasaki Ninja ZX-10R au facut legea. Mai mult, este de asteptat ca in 2016, constructorul japonez sa lanseze o noua generatie pentru aceste super-motociclete cu un motor mai puternic si un pachet de electronice revizuit. Unele surse sustin ca si rivalii de la Yamaha se pregatesc de revenirea in cadrul Campionatului Mondial de Superbike.