Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Urmeaza a 2-a etapa din 2016
11 Mar

WSBK: Urmeaza a 2-a etapa din 2016

Publicat de: Motoboom

Campionatul Mondial de Superbike poposeste in acest weekend pe circuitul international Chang din Tailanda, unde se va desfasura cea de-a doua runda a sezonului 2016 WSBK. Pilotul Kawasaki, Jonathan Rea, a confirmat ca este detinatorul titlului de campion mondial, obtinand o dubla victorie in prima etapa a sezonului, insa la o lupta destul de stransa cu Chaz Davies si Michael van der Mark.


Favorit in Tailanda ramane tot Rea, insa Ducati si Honda vor incerca sa opreasca dominatia celor de la Kawasaki. Mai mult, cei de la Yamaha au promis ca se vor implica in lupta pentru podium dupa ce motocicleta lor de concurs, YZF-R1, a beneficiat de cateva ajustari dupa prima runda din Australia, unde au venit abia pe locul 6 in prima mansa si pe 5 in cea de-a doua cursa.


„Cred ca in acest moment folosim doar 85-90% din potentialul acestei motociclete. Sunt foarte fericit ca am obtinut doua victorii pentru Kawasaki, fiind pentru prima data cand concuram cu noul model Ninja ZX-10R. Sunt foarte multi oameni in spatele acestor performante, care au muncit din greu pentru dezvoltarea noii motociclete. La Kawasaki avem toate conditiile pentru a castiga un nou titlu mondial: o echipa profesionista si o motocicleta foarte competitiva”, a declarat Rea dupa victoriile obtinute in prima etapa.


Ramane de vazut daca rivalii de la Ducati, Honda sau Yamaha si-au setat motocicletele pentru a putea depasi modelul celor de la Kawasaki. Lupta se anunta in continuare stransa, chiar daca japonezii de la Yamaha au avut un start mai greu. Va reamintim ca Yamaha a revenit in cadrul Campionatului Mondial de Superbike, incepand cu acest sezon, dupa ce constructorul japonez s-a retras din aceasta competitie in 2011.