Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Penultima etapa a sezonului 2015
02 Oct

WSBK: Penultima etapa a sezonului 2015

Publicat de: Motoboom

Campionatul Mondial de Superbike poposeste in acest weekend pe circuitul Magny-Cours, situat in centrul Frantei, la 250 km de capitala Paris. Dupa ce pilotul Kawasaki, Jonathan Rea, si-a adjudecat matematic titlul mondial in runda precedenta de la Jerez, aducandu-le si japonezilor de la Kawasaki titlul la constructori, lupta in ultimele doua etape se da doar pentru pozitia a doua din clasamentul general.


Chaz Davies de la Ducati si Tom Sykes, coechipierul lui Rea de la Kawasaki, se lupta pentru locul doi la piloti. Distanta dintre cei doi este de 22 puncte in favoarea lui Davies, in timp ce pe locul patru la general se afla pilotul Aprilia, Leon Haslam, la distanta mare de podium (45 puncte).


Detinatoarea titlului mondial, super-motocicleta Kawasaki Ninja ZX-10R, nu a avut adversar in acest sezon de Superbike, Rea si Kawasaki castigand detasat titlul, atat la piloti cat si la constructori. Mai mult, japonezii au anuntat oficial ca in aceasta toamna vor prezenta la EICMA Milano noua generatie 2016 a modelului Ninja ZX-10R, care va veni cu un plus de performanta evident.


Vom vedea daca in sezonul 2016 de Superbike ceilalti constructori se vor implica mai mult pentru a tine pasul cu cei de la Kawasaki. O veste buna este anuntul celor de la Yamaha, care au confirmat oficial revenirea in aceasta competitie incepand cu anul viitor, alaturi de noul model Yamaha YZF-R1.