Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Jonathan Rea si Kawasaki ZX-10R: dubla victorie in Thailanda
14 Mar

WSBK: Jonathan Rea si Kawasaki ZX-10R: dubla victorie in Thailanda

Publicat de: Motoboom

Rea și Kawasaki ZX-10R continuă startul perfect cu care au început sezonul 2017 în Campionatul Mondial de Superbike. Cursa din Thailanda a însemnat o dublă victorie pentru campionul mondial, iar în calificări a doborât recordul pe circuitul din Buriram.


După ce a dominat incontestabil calificările, Jonathan Rea nu le-a dat șanse adversarilor nici în cele două curse  propriu-zise. Cum și în februarie, în Australia, a câștigat ambele curse, are patru victorii consecutive și se distanțează la 30 de puncte de Chaz Davies (Ducati Panigale R) în clasamentul general. La constructori, Kawasaki are 100 de puncte, fiind urmat de Ducati (76 puncte) și Yamaha (50 puncte).


Race 2 a fost întreruptă și apoi reluată, steagul roșu apărând pe pistă după ce Lorenzo Salvadori a spart motorul Apriliei RSV4 și a împroșcat ulei pe circuit. La peste patru secunde în spatele lui Rea s-a dus o luptă între coechipierul acestuia Tom Sykes și Marco Meladri (Ducati), Sykes impunându-se în cele din urmă în fața rivalului său.


Locul patru l-a obținut Alex Lowes care pilotează pentru PATA Yamaha, în fața BMW-ului S1000RR condus de Jordi Torres. A fost aproape un coșmar pentru Chaz Davies (Ducati Panigale R), care a căzut în cel de-al treilea tur în timp ce forța să-și depășească partenerul din echipa Ducati, pe Melandri și a ajuns pe ultimul loc. Apariția steagului roșu a însemnat o șansă pentru Davies care a luptat și a reușt să termine pe locul șase, reducând din diferența de puncte față de lider. Clasamentul primilor zece e completat de Nicky Hayden (Honda CBR1000RR), Xavi Fores (Ducati Pnigale R), Roman Ramos (Kawasaki ZX10-R) și Markus Reiterberger (BMW S1000RR). Următoarele curse vor avea loc în weekendul 31 martie – 1 aprilie, pe circuitul Pirelli Aragon Round din Spania.