Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Guintoli este noul campion mondial
05 Ian

WSBK: Guintoli este noul campion mondial

Publicat de: Motoboom

In weekend-ul care tocmai s-a incheiat a fost programata, pe circuitul Losail din Qatar, ultima etapa din cadrul Campionatului Mondial de Superbike. Favoritul numarul unu si liderul clasamentului general, Tom Sykes, a pierdut titlul mondial in ultima etapa a sezonului 2014, fiind depasit de francezul Sylvain Guintoli de la Aprilia.


Guintoli se prezenta in Qatar cu un deficit de 12 puncte fata de liderul clasamentului general, Tom Sykes. Britanicul de la Kawasaki n-a stralucit in sesiunea de calificari, unde adesea era imbatabil, fiind devansat de rapidul si inconstantul Davide Giugliano, care alterneaza adesea prestatiile stralucite cu erorile stupide si de coechipierul sau, Loris Baz.


In prima mansa din Qatar, colegul lui Sykes nu doar ca nu i-a putut tine piept lui Guintoli, ci a infuriat intreaga echipa, ignorand, in ultimul tur, ordinul primit de pe margine prin care i se cerea sa se lase depasit de Sykes. Britanicului i-a luat mult timp sa ajunga pe locul trei, fiind incetinit de manevra lui Melandri si de ritmul scazut al lui Johnny Rea.


Dupa cursa, Sykes l-a catalogat pe colegul sau drept imatur si iresponsabil. Prin intercalarea sa intre cei doi pretendenti la titlu, Baz i-a dat o mana de ajutor conationalului Guintoli, care a aratat o determinare atipica si s-a exteriorizat dupa o victorie muncita.


Cursa a doua a inceput perfect pentru Sykes, care s-a instalat la conducere inca din primul tur. Insa rivalul sau la titlu, mai rapid pe liniile drepte, si-a folosit acest avantaj pentru a rezolva rapid ecuatia titlului. Sykes n-a putut sa-i tina piept francezului, ramanand intr-o lupta stransa pentru locul secund cu viitorul sau coechipier, Johnny Rea. Dupa ce si-a vazut sansele la titlu spulberandu-se, Sykes a cedat si in fata nord-irlandezului.


Astfel, Aprilia isi ia la revedere de la mondialul de Superbike cu ambele titluri in buzunar, atat la piloti cat si la constructori. Cine s-ar fi asteptat la acest lucru dupa un inceput de sezon dominat de Kawasaki si Tom Sykes? Mai jos aveti clasamentul final al sezonului 2014 de Superbike:


Clasamentul general final WSBK 2014 la piloti (top5):


1. Sylvain Guintoli – Aprilia – 416 p
2. Tom Sykes – Kawasaki – 410 p
3. Jonathan Rea – Honda – 334 p
4. Marco Melandri – Aprilia – 333 p
5. Loris Baz – Kawasaki – 311 p


Clasamentul general final WSBK 2014 la constructori:


1. Aprilia – 468 p
2. Kawasaki – 431 p
3. Honda – 350 p
4. Ducati – 291 p
 5. Suzuki – 234 p
6. BMW – 81 p
7. MV Agusta – 34 p
8. EBR – 2 p