Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Chaz Davies face dubla in SUA
20 Iul

WSBK: Chaz Davies face dubla in SUA

Publicat de: Motoboom

In weekend-ul trecut a fost programata cea de-a 9-a etapa a Campionatului Mondial de Superbike, desfasurata pe celebrul circuit american Laguna Seca. Podiumul celor doua manse a fost identic, pilotul celor de la Ducati, Chaz Davies, reusind sa se impuna de fiecare data. Acesta a fost urmat de pilotii Kawasaki, Tom Sykes si Jonathan Rea, liderul clasamentului general.


Prima runda a fost la discretia lui Chaz Davies, britanicul reusind sa se impuna in fata conationalilor sai de la Kawasaki. Revenit recent dupa o accidentare suferita la inceputul sezonului, Davide Giugliano a ocupat pozitia a patra, in timp ce Jordi Torres a obtinut un meritoriu loc 5, la primul sau contact cu pista californiana.


Campionul mondial in exercitiu, Sylvain Guintoli, nu a reusit sa scoata prea multe puncte, clasandu-se pe un modest loc 7 in prima mansa a intrecerii. De altfel, criza echipei PATA Honda pare din ce in ce mai accentuata, cele mai bune performante ale sezonului 2015 fiind obtinute in Olanda, acolo unde Michael van der Mark s-a clasat de doua ori pe pozitia a 3-a.


Mansa secunda s-a desfasurat dupa acelasi scenariu. Totusi, distantele dintre primii clasati au fost putin mai stranse, podiumul fiind identic cu cel din prima runda. Acelasi Chaz Davies s-a impus, fara prea multe emotii, in fata pilotilor Kawasaki.


Urmatoarea etapa de Superbike este programata pe data de 2 august, pe circuitul Sepang din Malaezia. Mai jos aveti rezultatul curselor (top 5) din SUA, precum si clasamentul general dupa a 9-a etapa a Campionatului Mondial de Superbike:


Cursa 1:


1. Chaz Davies – Ducati 1199 Panigale R
2. Tom Sykes – Kawasaki Ninja ZX-10R
3. Jonathan Rea – Kawasaki Ninja ZX-10R
4. Davide Giugliano – Ducati 1199 Panigale R
5. Jordi Torres – Aprilia RSV4 RF


Cursa 2:


1. Chaz Davies – Ducati 1199 Panigale R
2. Tom Sykes – Kawasaki Ninja ZX-10R
3. Jonathan Rea – Kawasaki Ninja ZX-10R
4. Jordi Torres – Aprilia RSV4 RF
5. Leon Haslam – Aprilia RSV4 RF


Clasamentul general WSBK la piloti (top5), dupa a 9-a etapa:


1. Jonathan Rea – Kawasaki – 407 p
2. Tom Sykes – Kawasaki – 282 p
3. Chaz Davies – Ducati – 263 p
4. Leon Haslam – Aprilia – 240 p
5. Jordi Torres – Aprilia – 164 p


Clasamentul general WSBK la constructori (top5), dupa a 9-a etapa:


1. Kawasaki – 430 p
2. Ducati – 318 p
3. Aprilia – 267 p
4. Honda – 171 p
5. Suzuki – 109 p