Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Yamaha si-a prezentat echipa
27 Ian

WSBK: Yamaha si-a prezentat echipa

Publicat de: Motoboom

Japonezii de la Yamaha au anuntat anul trecut ca vor reveni in cadrul Campionatului Mondial de Superbike, incepand cu 2016, dupa ce acestia s-au retras din aceasta competitie in 2011. Revenirea celor de la Yamaha in WSBK este asteptata cu mare interes de fanii acestei competitii, dupa ce ultimele sezoane au fost dominate copios de catre Kawasaki, motocicleta Kawasaki Ninja ZX-10R fiind de neinvins. Astfel, este de asteptat ca odata cu intoarcerea japonezilor de la Yamaha in aceasta competitie, sezonul 2016 sa fie mult mai disputat.


Asadar, dupa prezentarea oficiala a noii motociclete de concurs in MotoGP, Yamaha M1 2016, a venit randul si echipei de Superbike. Pilotii Yamaha in sezonul 2016 de Superbike vor fi Alex Lowes si Sylvain Guintoli, care vor fi sprijiniti de catre echipa tehnica Crescent, condusa de Paul Denning. Kawasaki si Ducati vor avea un rival de seama in 2016, obiectivul declarat de managerul Andrea Dosoli si de cei doi piloti ai sai fiind implicarea in lupta pentru victorii si, de ce nu, pentru titlul mondial.


Alex Lowes continua, astfel, colaborarea cu Crescent, insa trece de pe Suzuki pe o Yamaha care va fi tot mai buna de la cursa la cursa. Fostul campion Sylvain Guintoli si-a permis o comparatie intre YZF-R1 si prototipul M1 de MotoGP, ceea ce ne duce cu gandul la cat de slab a fost modelul Honda pe care a concurat anul trecut.


Motocicleta Yamaha YZF-R1 pe care se va concura in Superbike mosteneste nuantele de albastru clasice ale marcii japoneze, pe care le regasim si pe modelul inscris in competitiile de anduranta. Bugetul echipei este asigurat intr-o mare masura de noul sponsor principal, pe care Guintoli l-a adus de la Honda, producatorul de chipsuri Pata.


Yamaha detine in palmaresul sau un titlu mondial la Superbike, cucerit de pilotul american Ben Spies in anul 2009. Avand in vedere succesul japonezilor din celelalte competitii sportive si experienta lui Guintoli, campion mondial cu Aprilia in 2014, este de asteptat ca noul sezon de Superbike sa fie mult mai spectaculos. Vom vedea daca in sezonul viitor se vor implica mai mult si ceilalti constructori (Honda, Aprilia, BMW, Suzuki) sau lupta se va da doar intre Kawasaki, Ducati si Yamaha.