Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK – Rea și Kawasaki, binomul care scrie istorie
03 Oct

WSBK – Rea și Kawasaki, binomul care scrie istorie

Publicat de: Motoboom

Jonathan Rea (Kawasaki) a devenit cel mai de succes pilot din istoria Campionatul Mondial de Superbike odată cu câștigarea ambelor runde disputate în weekend pe circuitul de la Magny Cours. Teoretic, ar mai fi de disputat două mari premii, în Argentina (12-14 octombrie) și în Qatar (25-27 octombrie), însă nord-irlndezul a devenit deja campion mondial pentru a patra oară, cele 470 de puncte acumulate până acum fiind imposibile de recuperat de următorul clasat în clasamentul general, Chaz Davies (Ducati, 335 pct).


Din 2015, de când pilotul din Ulster a venit la Kawasaki, el și motocicleta ZX-10R au fost imbatabili, cele patru titluri de campion mondial fiind obținute consecutiv.Un record era consemnat încă de anul trecut, niciun alt pilot nu a mai reușit să obțină trei titluri de campion mondial unul după altul. Anul acesta a câștigat 14 runde din cele 22 disputate și în numai trei situații nu a prins podiumul.


Carl Fogarty deține, de asemenea, patru titluri mondiale, însă Rea l-a surclasat deja prin numărul curselor câștigate, așa că poate fi numit oficial drept cel mai de succes pilot al seriei superbike din toate timpurile.