Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK 2018 – Rea și Kawasaki, dublă victorie la Misano
09 Iul

WSBK 2018 – Rea și Kawasaki, dublă victorie la Misano

Publicat de: Motoboom

Prima manșă, disputată sâmbăta din weekendul ce tocmai s-a încheiat pe pista de la Misano, a avut un singur protagonist. Este vorba de campionul mondial en-titre Jonathan Rea (Kawasaki ZX10-RR), ce s-a instalat la conducerea cursei imediat după start și a rămas acolo până la linia de sosire. Nord-irlandezul nu a mai putut fi ajuns, cu fiecare tur a pus distanță între el și urmăritori și a obținut cea de-a noua victorie din sezon. Au urmat apoi Chaz Davies de la Ducati care a profitat de o greșeală a lui Eugene Laverty pe care l-a depășit cu puțin timp înainte de sosire, pilotul de la Aprilia terminând pe locul trei.


Cea de-a doua cursă, ce a avut loc duminică, a avut o desfășurare puțin diferită, însă finalul a fost asemănător. Jonathan Rea a plecat de pe linia a treia a grilei de start și a câștigat dueluri frumoase: în prima parte s-a luptat cu Marco Melandri (Ducati Panigale R), apoi cu Michael van de Mark (Yamaha) căruia i-a furat victoria pe final. Cei trei au trecut linia de sosire aproape împreună, ecartul dintre ei fiind de o jumătate de secundă. Top 5 a fost completat de Chaz Davies (Ducati) și Tom Sykes (Kawasaki).


Punctele acumulate în weekend îi asigură nord-irlandezului o poziție relaxată în fruntea clasamentului. E urmat de Chaz Davies la o distanță de 92 de puncte, diferență aproape imposibil de recuperat. Următoarea rundă se va desfășura în perioada 14-16 septembrie, pe circuitul Algarve International din Portimao, Portugalia.