Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK 2017 Portugalia – Sykes cade spectaculos, câștigă Rea
17 Sep

WSBK 2017 Portugalia – Sykes cade spectaculos, câștigă Rea

Publicat de: Motoboom

În timpul celei de-a treia sesiuni libere de calificări de pe circuitul de la Portimao, Tom Sykes a pierdut controlul motocicletei sale, a fost aruncat din șa, iar aceasta a luat foc după ce rezervorul s-a spart. Din fericire pentru pilotul englez, acesta s-a ales numai cu o fractură la degetul mic de la mâna stângă. Dacă pentru Tom șansele de a câștiga titlul mondial s-au diminuat considerabil, colegul său de la Kawasaki a triumfat în ambele curse desfășurate în weekend.


Jonathan Rea a avut un sfârșit de săptămână perfect. Sâmbătă a terminat cu șase secunde înaintea lui Chaz Davies, Marco Melandri completând podiumul. Duminică istoria s-a repetat și pilotul de la Kawasaki Racing Team a trecut tot cu șase secunde linia de final, numai că în spatele său au fost Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), apoi Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati).


În absența lui Sykes și cu Chaz Davies care a căzut atunci când mai erau doar trei tururi de parcurs, victoria obținută duminică îl aduce pe Rea din ce în ce mai aproape de câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv de Campion Mondial. În acest moment, el conduce clasamentul general cu 431 de puncte, urmat de colegul Tom Sykes (311 puncte). Piloții vor reveni pe circuit peste două săptămâni, când se vor reuni în Franța pe traseul de la Magny-Cours.