Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK 2017 - Dubla victorie pentru Davies in Germania
21 Aug

WSBK 2017 - Dubla victorie pentru Davies in Germania

Publicat de: Motoboom

Chaz Davies a fost pilotul weekendului pe circuitul Lausitzring, unde a câștigat ambele curse ale acestei runde. Sâmbătă, motocicleta Ducati Panigale R pe care o călărea s-a instalat în fruntea plutonului și a rămas acolo următoarele 19 tururi programate. Pe podium, alături de el, au urcat piloții de la Kawasaki, liderul clasamentului Jonathan Rea și Tom Sykes care a plecat din pole position.


Duminică, o ploaie ușoară a început să cadă pe asfaltul circuitului pe durata ultimelor tururi, atunci când pneurile erau deja uzate, fapt care a cerut o maximă concentrare din partea tuturor. Cu toate că a plecat din cea de-a treia linie a grilei de start, galezul a reușit să treacă linia de sosire cu 2,29 secunde în fața lui Rea, înregistrând astfel trei victorii din patru curse disputate pe acest circuit. Melandri (Ducati), care a condus plutonul în primele tururi, a terminat pe locul al treilea.
Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) nu a putut ține ritmul cu cei din față și a terminat pe poziția a patra, după ce a plecat de pe locul șapte.

În clasamentul general conduce Rea cu 381 de puncte, urmat la 70 de puncte diferență de colegul de la Kawasaki Sykes, apoi e Davies cu 276 de puncte. Piloții din Campionatul Mondial de Superbike se vor mai întâlni de patru ori în acest sezon, următoarea confruntare având loc în Portugalia (15-17 septembrie), pe Autodromo Intarnational do Algrave din Portimao.