Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK 2017– Dubla pentru Davies la Imola
15 Mai

WSBK 2017– Dubla pentru Davies la Imola

Publicat de: Motoboom

Chaz Davies a câștigat ambele curse desfășurate în weekendul ce tocmai s-a încheiat pe circuitul de la Imola. Motocicleta Ducati Panigale 1190R s-a simțit confortabil pe tereul de „acasă”, unde au avantajat-o schimbările rapide de direcție și lățimea îngustă a pistei. În spatele său s-au clasat, piloții de la Kawasaki: Jonathan Rea și Tom Sykes.
 
Pilotul galez a mers impecabil în cele două zile ale concursului, după ce și-a adjudecat Superpole, a controlat cele două victorii și a obținut cei mai buni timp pe tur în ambele curse. Davies devine și primul pilot de după 2010 care reușește să câștige fără să plece din prima grilă, cunoscut fiind faptul că traseul de la Imola nu prea lasă loc pentru depășiri. Dubla obținută acasă la Ducati relansează bătălia pentru vârful clasamentului.

„Ce mai weekend! Pentru prima dată în acest an, m-am simțit foarte bine încă de la început”, spune Davies. „Vineri mi-am găsit ritmul, iar de acolo a fost ca un bulgăre de zăpadă în cădere”.

Lupta pentru locul al doilea a fost o chestiune dezbătută între cele două motociclete Kawasaki ZX-10R pilotate de Jonathan Rea și Tom Sykes. În cele din urmă, campionul mondial a avut câștig de cauză, cu englezul în spatele său la șase zecimi de secundă.

Campionatul este în momenul de față condus de Rea (Kawasaki) cu  235 de puncte, apoi Davies (Ducati) – 161 de puncte și Sykes (Kawasaki) cu 10 puncte. Următoarele două curse vor avea loc peste două săptămâni în Anglia, pe circuitul de la Donington Park.