Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK 2017 Donington – Kawasaki sarbatoreste 100 de curse castigate in Campionatul Mondial
29 Mai

WSBK 2017 Donington – Kawasaki sarbatoreste 100 de curse castigate in Campionatul Mondial

Publicat de: Motoboom

Weekendul acesta s-au disputat două noi curse din Campinatul Mondial de Superbike, etapă desfășurată pe circuitul britanic de la Donington. Race 1, care a avut loc sâmbătă a fost câștigată de Tom Sykes – cea de-a noua victorie consecutivă a britanicului pe acest circuit – după o desfășurare a unei acțiuni imprevizibile în care Davies a căzut în timp ce era în frunte și Rea datorită unei probleme tehnice. Lângă Sykes, au mai urcat Leon Haslam – pilot din Campionatul Britanic de Superbike ce a beneficiat de un wildcard pentru Puccetti Kawasaki – și Alex Lowes care aduce un prim podium pentru Yamaha în acest an.

Tom Sykes se simte la Donington precum peștele în apă și din 2013 nu a fost învins aici. Englezul a dominat în ultimele tururi după ce s-a luptat cu coechipierul său Jonathan Rea, din păcate pentru irlandez acesta a căzut cu patru tururi înainte de final. Primul pilot Ducati, Marco Melandri a terminat pe locul patru, colegul său de echipă Chaz Davies a făcut o greșeală și a căzut chiar atunci când domina cursa. 

În cursa a doua, disputată duminică, Rea reușește să pună capăt victoriilor consecutive ale lui Sykes pe acest teren și trece primul linia de sosire, urmat de colegul său la 1,601sec. Chaz Davies e al treilea după un duel spectaculos cu Michael van der Mark. De altfel, Jonathan Rea a condus cursa de la capăt până la final și această victorie aduce celor de la Kawasaki un prilej de bucurie: 100 de curse câștigate în WSBK.
Următoarele curse sunt programate pe circuitul de la Misano sâmbătă, 18 iunie și duminică, 19 iunie.