Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
White Motorcycle propune un concept aerodinamic în lumea moto mult mai eficient
25 Iun

White Motorcycle propune un concept aerodinamic în lumea moto mult mai eficient

Publicat de: Motoboom

Producătorul britanic de motociclete White Motorcycle Concepts se bazează pe un nou tip de aerodinamică pentru modelele sale electrice. WMC250EV ar trebui să demonstreze eficiența acestei abordări cu o un nou record de viteză maximă.

O problemă cunoscută la motocicletele electrice este autonomia redusă. White Motorcycle Concepts (WMC) din Marea Britanie abordează problema dintr-un alt unghi: cu cât rezistența la aer este mai mică, cu atât crește și autonomia la aceeași capacitate a bateriei. Calculele teoretice făcute de cei de la WMC arată că raza de acțiune poate fi chiar dublată și pentru a sublinia eficacitatea noului conceptului au luat în calcul doborârea recordului de viteză pentru motociclete electrice.

Scopul declarat este de a depăși recordul deținut în prezent de Max Biaggi, care cu un Voxan electric a atins 394,45 km/h, iar tentativa va avea loc in această vară pe suprafața secată a unui lac sărat din Bolivia. Conceptul radical presupune un canal central chiar prin centrul motocicletei prin care trece aerul; în acest fel rezistența ar fi mai mică cu 70%, motocicleta e mai stabilă la viteze mari și presiunea de contact pe roata din față este mai mare.

O presiune mai mare pe roata anterioară este dorită, întrucât două din cele patru motoare electrice sunt pe această roată, celelalte fiind în fața roții din spate. WMC250EV cântărește aproximativ 300 de kilograme, este oprit de două discuri cu diamtrul de 340 mm în față și un singur disc 310 în spate, iar puterea totală a motoarelor este de 100 kW.

Proiectul are și scopul de a folosi cunoștințele dobândite cu acest tip de aerodinamică la un viitor scuter cu trei roți și sistem de propulsie hibrid. În spatele WMC se află inginerul britanic de curse Robert White, ce se mândrește cu o experiență de aproximativ 25 de ani în motorsport.