Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Wazuma Snow – Yamaha R1 pentru zăpadă
12 Dec

Wazuma Snow – Yamaha R1 pentru zăpadă

Publicat de: Motoboom

Unul din cele mai spectaculoase și extreme vehicule cu care te poți distra pe zăpadă e o creație a francezilor de la Lazareth. Ei produc sub numele de Wazuma, o mașinărie pe care montează motoare puternice, de la propulsorul crossplane cu patru cilindri în linie ce se găsește pe Yamaha R1, la motorul cu 8 cilindri în V luat de la Ferrari sau chiar un V12 de 5000 cmc de la BMW.


E greu de catalogat acest vehicul, ce pare un trike în genul lui Polaris Slingshot SL la prima vedere, însă pe puntea posterioară sunt două roți alăturate, creatorii spunând că este o concepție inovatoare, cu patru roți în W, cele de pe puntea de față depărtate și cele din spate apropiate. Fiecare model Wazuma e creat în serie limitată și numerotată, se poate conduce și cu permisul de categoria B și circulă legal pe drumurile publice, are un design unic și performanțe uimitoare datorită configurației cadrului și motorului. Toate componentele sunt de cea mai înaltă calitate, se folosește fibra de carbon, iar execuția și rafinamentul pieselor se regăsesc în preț.


Pentru Wazuma R1, Lazareth propune și un kit de conversie, care transformă vehiculul ce aleargă pe șosele într-un snowmobil extrem. Motorul crossplane de 998 cai putere cu patru cilindri în linie și 16 supape alimentat cu injecție scoate 182 de cai la 12500 rpm și are un cuplu de 115 Nm la 10000 rpm. Cât costă distracția cu Wazuma R1? De la 58 mii de euro în sus.

 

Sursa: Lazareth