Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Vrei moto și nu ai toți banii? Acum e mai simplu ca niciodată să îți urmezi visul
07 Nov

Vrei moto și nu ai toți banii? Acum e mai simplu ca niciodată să îți urmezi visul

Publicat de: Motoboom

Cu toții am trecut cel puțin o dată prin situația în care ai pus ochii pe o anumită motocicletă, dar banii din pușculiță sau din cont sunt insuficienți. Puțini sunt norocoșii ce câștigă atât de bine încât să își permită să plătească cu toți banii odată un vehicul nou (indiferent că e vorba de motocicletă, ATV, jetski, snowmobil, s.a.m.d.). Dacă nu te afli în categoria acestor norocoși, nu trebuie să renunți la vis, întrucât Banca Transilvania a pus la punct un program special de finanțare pentru astfel de situații, iar MotoBoom a încheiat un parteneriat cu BT.

Credit Moto BTD se numește această facilitate prin care poți achiziționa nu numai motocicleta, ci și echipamentul pe care ți-l dorești, până la suma de 40.000 lei. Nu sunt costuri cu analiza și aprobarea dosarului de credit, pe durata derulării contractului ai și o asigurare de viață, iar ratele sunt fixe.

Care sunt, totuși, costurile și condițiile? Există o dobândă fixă pe toată perioada de creditare în valoare de 14,9% și un comision lunar de administrare a creditului de 5 lei. Pentru a fi eligibil trebuie să ai peste cetățenie română, vârsta peste 26 de ani, venituri permanente mai mari de 750 lei și vechime la angajator de peste trei luni (sau adeverință de la ANAF, dacă ești propriul patron).

Poate că aceste cifre nu spun prea multe, așa că am folosit instrumentul de pe site-ul Băncii Transilvania pentru a face o simulare. Am ales pentru aceasta un Triumph Street Tiple S, emblematicul naked sportiv al britanicilor ce se mulează pe cerințele oricărui pilot, indiferent că e vorba începători sau experimentați, bărbați sau femei. Prețul cu TVA la importatorul oficial MotoBoom este de 8.190 euro. Să presupunem că ai strâns deja 2000 euro și ai avea nevoie de restul banilor. Am convertit totul în lei, am introdus cifrele în simulatorul de credite și am aflat că în cazul în care optezi pentru perioada maximă de 59 de luni, plătești o rată lunară de 687,15 lei. În cazul în care nu dai niciun avans, rata pe aceeași perioadă este de 907,56 lei.

Procedura de obținere a creditului este simpla si documentația simplificată. Nu ai nevoie decât de actul de identitate și de adeverința de venit sau adeverința de la ANAF.