Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Viitorul Triumph Tiger 1200 – primele imagini spion
24 Feb

Viitorul Triumph Tiger 1200 – primele imagini spion

Publicat de: Motoboom

Triumph are în pregătire un nou Tiger 1200, model care tocmai a fost surprins în teste. Se pare că și în cazul “Tigrului” cel mare se va aplica tratamentul de care a beneficiat proaspăt lansatul Tiger 900: motocicleta e mai zveltă, mai cizelată și are un mai mare potențial pentru off-road.


Conform jurnaliștilor de la MCN, este evident că va fi un motor cu totul nou, nu doar o revizuire a celui existent. De la exterior se remarcă faptul că e mai compact, are alte forme, iar cele trei galerii de evacuare care ies din motor sunt amplasate mai jos decât la vechiul model. Bolțul care iese din cutia de viteze este mai sus, adică s-a lucrat și la o altă cutie de viteze, de asemenea, mai compactă. E de așteptat ca cilindreea să rămână la fel (în jur de 1200 cmc).


Schimbările sunt elocvente și în cazul cadrului, suspensiile WP fiind înlocuite cu unele Showa. Modelul surprins în teste se presupune a fi varianta de top XCa (cea optimizată pentru mersul în off-road), care acum e încălțată cu pneuri de 21 inch pe față și 18 inch pe spate. Pentru a face față unei roți mai mari pe față și pentru a spori cursa suspensiilor, Triumph a renunțat la unicul radiator în favoarea a două radiatoare mai mici ascunse sub capacele ce flanchează rezervorul de combustibil.


Sunt toate șansele ca și seria Tigrilor de 1200 să preia denumirile de la Tiger 900, adică nu vom mai avea XR și XC – cu subdiviziunile aferente – ci GT și Rally (cu varinte Pro, pe lângă cea simplă, standard). E de așteptat ca viitorul Triumph Tiger 1200 să fie lansat înainte de ianuarie 2021, data limită pentru modelele cu motor Euro 5.

 


Sursa: MCN