Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Viitorul Triumph Rocket – surprins în teste pe drumuri publice
22 Apr

Viitorul Triumph Rocket – surprins în teste pe drumuri publice

Publicat de: Motoboom

O fotografie realizată săptămâna trecută de un cititor al site-ului MCN dovedește că Triumph lucrează intens la varianta finală a noului Rocket. Până în acest moment, oficial este confirmat doar planul de a scoate o ediție specială Rocket TFC (Triumph Factory Custom). Dar în imaginea “spion” fotografiată chiar pe un drum de lângă fabrica din Hinkley se vede o motocicletă care pare a fi versiunea de bază, standard.


Motorul viitorului Rocket a fost reconceput. Va avea tot trei cilindri și amplasare longitudinală, dar capacitatea cilindrică a fost mărită de la 2300 cmc la 2500 cmc, ceea ce duce la o putere de peste 180 de cai și un cuplu de 230 Nm. Versiunea TFC va beneficia de evacuare nerestricționată, la fel ca și Thruxton TFC, o îmbunătățire care va duce la creșterea performanțelor antemenționate.


O noutate pe viitorul Rocket o constituie și apariția șeii pentru pasager – imaginile de până acum erau numai cu șa pentru pilot. Cadrul secundar e gândit pentru o soluție modulară, adică pe baza aceleiași platforme să fie construite și alte modele, așa cum s-a întâmplat cu Bobber sau Speedmaster. De asemenea, partea inferioară a furcii și etrierele indică faptul că pentru varianta de bază s-a optat pentru componente diferite de cele de pe TFC. Cu toate că nu este vizibil, Rocket va avea bord cu display TFC de a doua generație, la fel ca și noul Scrambler 1200.


Triumph a anunțat deja că săptămâna viitoare, pe 1 mai, vor fi puse în vânzare exemplarele ediției limitate – numai 750 de unități – Rocket TFC. Versiunea de bază e de așteptat să fie lansată în această toamnă.


Sursa: MCN