Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Viitoarea Hayabusa – mai mare, mai puternică
09 Oct

Viitoarea Hayabusa – mai mare, mai puternică

Publicat de: Motoboom

Suzuki a pregătit viitoarea generație Hayabusa, care ar trebui să fie lansată spre sfârșitul acestui an și pusă în vânzare în primăvara anului 2021. Imaginea care circulă acum pe site-urile de specialitate nu este una oficială, ci un desen realizat pe baza informațiilor și a schemei de design înregistrată de Suzuki.

Zvonurile despre lansarea unei noi Hayabusa au apărut încă din 2018, odată cu prezentarea conceptului GSX și dispariția modelului din catalog, însă nu a mai apărut niciun succesor. În februarie 2020, Suzuki a înregistrat un patent cu schițele care sugerează cum va arăta viitoarea motocicletă hyper sport-tourer de 200 de cai putere. 

Suzuki GSX1300R Hayabusa a fost introdusă în 2007 și era cea mai rapidă motocicletă de serie (prima generație depășea 300km/h, ulterior viteza a fost limitată), a beneficiat de câteva modernizări cinci ani mai târziu (frâne Brembo Monobloc și ABS), ca restricțiile privind emisiile să o scoată din producție. 

Pentru a îndeplini normele Euro 5 fără să-și piardă aura legendară de supermotocicletă, viitoarea generație va veni cu un motor mai mare (se vorbește despre o capacitate cilindrică de 1440 cmc) și va avea o putere de aproximativ 200 de cai din motorul aspirat. Pentru a controla această putere, Hayabusa va fi dotată cu S.I.R.S (Suzuki Intelligent Ride System), pachetul de sisteme electronice implementat pe V-Strom 1050 XT 2020, adică o nouă unitate centrală de control cu ABS pentru viraje, mai multe moduri de pilotaj, hill-control și cruise control, precum și bord cu ecran TFT.Sursa: MCN