Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Valentino Rossi: “Marquez distruge MotoGP”
10 Apr

Valentino Rossi: “Marquez distruge MotoGP”

Publicat de: Motoboom

Marele Premiu al Argentinei a fost câștigat de Cal Crutchlow  (LCR Honda Castrol), iar pe podium l-au însoțit Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) și Alex Rins (Team Suzuki Ecstar). Este pentru prima dată după 1970 când un britanic (ce face parte dintr-o echipă privată, nu una oficială, “de uzină”) preia conducerea clasamentului (cu 38 de puncte), însă atenția tuturor a fost atrasă de conflictul dintre Rossi și Marquez. Ibericul a forțat o depășire și l-a scos în decor pe italian, care a căzut când a intrat pe zona cu iarbă. Un contact fizic ce nu a rămas fără ecouri, iar “Doctorul” cere acum măsuri împotriva lui Marc Marquez.


“Din fericire, nu am pățit nimic după ce am fost scos în decor și am căzut, dar a fost o situație foarte periculoasă, directorii de cursă trebuie să facă ceva, pentru că altfel lucrurile vor degenera. Dacă regulile sunt aceleași pentru toți, de ce nu se iau măsuri și în acest caz? Nu mă simt protejat de Race Direction. Marquez nu are niciun respect pentru adversari, în timpul cursei a arătat-o cu patru sau cinci piloți. Scoate genunchiul în exterior știind că dacă te prinde între motocicleta și picior o să cazi tu, nu el. Așa concurează el, e o problemă ce recidivează, o face cu toți. E foarte periculos, pur și simplu îmi e frică să fiu cu el pe circuit. A intrat în viraj cu cel puțin 20km/h mai tare decât mine, m-a prins între motocicleta și picior, m-a scos de pe traiectorie”, spune Valentino Rossi.


“Trebuie să înțeleagă că nu ne putem comporta așa. Dacă nu se vor lua măsuri, ceilalți vor ridica și ei nivelul agresivității și lucrurile vor degenera. Marquez vine și își cere scuze în fața camerelor, dar nu sunt sincere, pentru că data viitoare se comportă la fel. Eu nu accept astfel de scuze, i-am spus-o și lui, nu are niciun respect pentru ceilalți. În acest sezon, în două curse a demonstrat-o de zece ori. Așa se distruge acest sport”, a continuat italianul.


În replică, Marquez a declarat că niciodată nu a atins un pilot cu intenția de a-l face să cadă. Următoarea cursă va avea loc peste două săptămâni, pe circuitul de la Austin.