Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ultima etapă a Raliului Dakar 2021 se desfășoară astăzi
15 Ian

Ultima etapă a Raliului Dakar 2021 se desfășoară astăzi

Publicat de: Motoboom

Utima etapă a Raliului Dakar 2021 se desfășoară astăzi, pe o distanță de 447 km, între Aiuia și Yanbu, în Arabia Saudită. România participă la clasa Lightweight Vehicle cu echipa Transcarpatic Rally Team ce concurează cu un Polaris RZR 1000 Turbo S și la motociclete cu Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) care pilotează un KTM 450 Rally Replica.

Din păcate, echipajul românesc Transcarpatic Rally Team format din Claudiu Barbu (pilot) și Marius Lupu (co-pilot) a fost nevoit să abandoneze. După ce au terminat 8 etape și au trecut cu bine linia de sosire, în cea de-a 9-a, când mai aveau doar 25 de km de parcurs din cei 460 km prevăzuți pentru ziua respectivă, motorul a cedat și mecanicii nu au mai reușit să îl remedieze.

Mani Gyenes, care a câștigat Raliul Dakar la clasa Malle Moto Original în 2020 și la clasa Marathon în 2011 și 2015, se află pe locul al doilea în clasamentul general după cele 11 etape parcurse în categoria Original (fără asistență tehnică pe parcurs) și pe locul 24 în clasamentul general la motociclete.

După cele 11 etape parcurse, la motociclete conduce argentinianul Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team), urmat de britanicul Sam Sunderland (Red Bull KTM Factory Team) și de americanul Ricky Brabec (Monster Energy Honda Team). 


Foto: Mani Gyenes Facebook