Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Trump, declarații provocatoare adresate celor de la Harley-Davidson
14 Aug

Trump, declarații provocatoare adresate celor de la Harley-Davidson

Publicat de: Motoboom

Donlad Trump, președintele Statelor Unite ale Americii și-a exprimat  - evident, pe Twitter – susținerea pentru clienții Harley-Davidson, care intenționează să boicoteze compania dacă aceasta își va muta producția în afara continentului nord-american. Legendara firmă americană a sugerat că este forțată să producă anumite componente în zonele Asiei, dacă vor îi vor fi impuse taxe vamale. 


UE intenționează să impună tarife suplimentare unor produse americane ca reacție a măsurii instituite de administrația Trump ce prevede taxe de 25% pe importurile de oțel și de 10% pe cele de aluminiu. Ieri, Trump a scris că “cele mai multe companii...inclusiv cele care sunt în competiție cu Harley” sunt de acord cu decizia de a taxa importurile.


“Mulți proprietari de Harley intenționează să boicoteze compania dacă aceasta își va muta producția peste ocean. Minunat! Cele mai multe companii sunt de acord cu noi, inclusiv cei care sunt în competiție cu Harley. E o mutare foarte greșită!”


Într-o declarație oficială, Harley-Davidson spune că: “Mutarea producției în afara Statelor Unite nu este preferința companiei, însă reprezintă singura soluție viabilă pentru a păstra motocicletele accesibile clienților din Uniunea Europeană și pentru a menține afacerea în Europa. Europa reprezintă o piață esențială pentru Harley-Davidson.”