Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph va produce motoare pentru Moto2 in 2018
10 Ian

Triumph va produce motoare pentru Moto2 in 2018

Publicat de: Motoboom

Compania britanica Triumph face un pas mare inainte, incepand cu anul 2018 acestia vor construi noile motoare pentru campionatul Moto2, inlocuind vechile motoare furnizate pana acum de Honda, cu noile motoare 750cmc in 3 cilindri.

Zvonurile despre aceasta schimbare au aparut anul trecut, la Marele Premiu al Marii Britanii, insa conducatorii au decis sa nu dezvaluie detalii pana cand contractul nu a fost semnat.

Motoarele cu patru cilindri de 600 cmc nu au avut un prea mare succes. Incepand cu 2017, Honda CBR600RR nu va mai putea fi vanduta in Europa deoarece, japonezii nu au adaptat motorul conform normelor de poluare Euro 4. In aceeasi situatie sunt si alti mari producatori precum Kawasaki cu modelul ZX-6R si Suzuki cu modelul GSX-R600.

In schimb Yamaha va lansa anul acesta noul R6 care va fi cu siguranta una din favoritele la clasa supersport.

Contractul cu Moto2 este foarte important pentru cei de la Triumph deoarece au oportunitatea de a iesi in lumina reflectoarelor si de a concura cu branduri mari precum Yamaha si Kawasaki. In ultima vreme compania britanica s-a axat pe motociclete “modern clasic” si adventure si parea destul de greu de crezut ca acestia vor construi un motor “High-Tech” de 750 cmc.

Momentan nu se cunosc foarte multe despre acest nou proiect, insa vom reveni cu detalii.