Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph Speed Twin 2021 – mai puternic, mai bine dotat
03 Iun

Triumph Speed Twin 2021 – mai puternic, mai bine dotat

Publicat de: Motoboom

Emblematicul Triumph Speeed Twin e reîmprospătat anul acesta, îmbunătățirile atingând mai multe capitole: mai performant, mai manevrabil, mai avansat tehnologic, păstrând totodată stilul premium cu finisaje atent manufacturate. Cu silueta sa inconfundabilă, modelul îmbină aspectul modern-clasic cu un comportament stradal ce constituie un reper în această categorie.

Agilitatea i-a fost crescută odată cu schimbările aduse ciclisticii: pe față este o nouă furcă inversată Marzocchi cu jambe de 43mm ce lucrează împreună cu amortizoarele stereo de pe basculă, având o cursă a suspensiei de 120 mm, rezultatul fiind un sentiment de încredere sporită adus pilotului. De asemenea, sistemul de frânare a fost îmbunătățit, roata anterioară fiind echipată cu etrierele monobloc Brembo M50 cu patru pistonașe, discuri flotante cu diametrul de 320 mm și ultima generație de sistem ABS.

Motorul, care îndeplinește acum normele Euro 5, are o putere mai mare cu 3 cai comparativ cu generația precedentă, o inerție a maselor componentelor mai mică și un cuplu mai bun în zona turațiilor medii. Poziția de pilotaj e mai ergonomică, combinând postura angajantă cu o șa confortabilă și amplasări ale ghidonului și scărițelor într-un mod care pune în valoare performanțele sportive de care e capabil Speed Twin.

Bordul e reprezentat de două cadrane clasice rotunde, pentru turometru și vitezometru, în interiorul cărora există ecrane LCD cu toate informațiile esențiale, meniul fiind accesat ușor cu butoanele dedicate. Modurile de pilotaj (trei la număr) au primit o modernizare, la fel și sistemul de control al tracțiunii, toate luminile sunt cu LED, ambreiajul ce se acționează ușor este asistat și cu alunecare controlată.

Modelul 2021 are și sistemul de evacuare schimbat, acesta a fost regândit pentru a combina estetica cu performanțele, forma sa ridicată și sunetul contribuind la sunetul inegalabil ce individualizează modelul Speed Twin. Noile jante ușoare cu 12 brațe echipate cu anvelope Metzeler Racetec RR asigură echilibrul între aderență, stabilitate la viteze mari și agilitate.