Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph Speed Triple 2018 are peste o sută de componente schimbate
06 Feb

Triumph Speed Triple 2018 are peste o sută de componente schimbate

Publicat de: Motoboom

Fabricat în două versiuni –Triumph Speed Triple S și Triumph Speed Triple RS – noua motocicleta Triumph face mai mulți pași înainte. Schimbările se referă nu numai la aspectul exterior, ci și la motor – acum mai puternic – cadrul are o ciclistică îmbunătățită și sistemele electronice sunt mai avansate.


Dacă luăm în calcul faptul că sunt 105 componente schimbate pe noua motocicleta Speed Triple, se poate spune că nu este numai un upgrade, ci o motocicleta diferita. În cazul ambelor versiuni (S și RS), motorul cu trei cilindri de 1050cmc a devenit mai puternic, având acum 150 de cai putere (la 10.500rpm) și un cuplu maxim de 117Nm (7.150rpm). Rezultatele au fost posibile datorită unui angrenaj mai ușor: arborele cotit este mai ușor, la fel sunt electromotorul, alternatorul și bateria. Un sistem de evacuare modificat a dus la un raport de compresie mai mare. Nici cutia de viteze și abreiajul cu alunecare controlată nu au scăpat nemodificate.


În ceea ce privește ciclistica, motocicleta Triumph Speed Triple S vine echipată cu furca eloxată Showa cu jambe de 43mm și monoamortizor central tot de la Showa cu reglaj pe încărcare, revenire și compresie; motocicleta Triumph Speed Triple RS are suspensii de la Öhlins – pe față e furca Öhlins NIX30 cu jambe de 43mm și pe spate monoamortizorul central Öhlins TTX36 cu multiple posibilități de reglaj. Frânele provin de la Brembo (modelul M4.34), sunt montate radial, au patru pistonașe, iar pe RS levierul de la manșon este reglabil. Ambele versiuni sunt încălțate cu performantele Pirelli Diablo Supercorsa.


Sistemele electronice avansează rapid în ultima perioadă, așa că motocicleta Triumph Speed Triple se bucură de noutățile care dau siguranță și plăcere în pilotaj. ABS-ul și controlul tracțiunii se pot dezactiva, există pilot automat și nu mai puțin de cinci moduri de pilotaj acționate de accelerația ride-by-wire. Mai mult decât atât, în cazul lui RS, platforma inerțială (IMU) dezvoltată împreună cu cei de la Continental ține cont de parametri măsurați permanent și optimizează sistemul de frânare și controlul tracțiunii.


Ceea ce sare în ochi la prima vedere atunci când pui contactul este noul bord pe care tronează un frumos ecran TFT color cu diagonala de 5 inchi al cărui unghi se poate regla. Culorile și temele de fundal se modifică în funcție de modul de conducere selectat de pilot.
Nu se putea ca estetica motocicletei Triumph să rămână nemodificată, aceasta fiind o combinație ce emană modernitate, agresivitate și sportivitate. În cazul lui “ Triumph Speed Triple S” evacuările finale sunt vopsite în negru și au capace de oțel inoxidabil  în stil sportiv, “Triumph Speed Triple RS” e îmbrăcat mai nobil: evacuarea Arrow e din titan și protecțiile de căldură sunt din carbon. Tot motocicletaRS” vine și cu carene din carbon, pornire fără cheie (keyless), subcadru posterior din aluminiu mat și spoiler sub motor în culoarea motocicletei. Frumoase și ușoare sunt și jantele cu cinci brațe vopsite în negru lucios. Având o masă de 189kg (la gol), RS este cu 3 kg mai ușor decât versiunea precedentă.


Stuart Wood, inginer-șef la Triumph a declarat că: “Am făcut schimbări majore noului motor de pe Speed Triple. Ca rezultat, acesta se turează mai repede și mai mult, linia roșie e cu 1000rpm mai sus decât la vechea generație. Asta îi dă un caracter și mai pregnant motocicletei Triumph Speed Triple: o accelerație promptă și un sunet adânc, inconfundabil.”
Noile motociclete Triumph Speed Triple S și Speed Triple RS pot fi comandate din această primăvară la MotoBoom, la un preț ce urmează a fi comunicat.