Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph SOS – aplicația ce poate salva viața
19 Apr

Triumph SOS – aplicația ce poate salva viața

Publicat de: Motoboom

Producătorul britanic de motociclete Triumph a lansat propria aplicație pentru situații de urgență. Se numește Triumph SOS și se poate descărca gratuit.

În ultima perioadă, tehnologiile implementate în domeniul moto pentru a spori siguranța au făcut salturi spectaculoase: avem acum radar pe anumite modele, echipamente cu airbag sau sisteme care monitorizează ceea ce se întâmplă cu motocicleta și cu pilotul în timp real. 

Triumph a decis să se implice în acest domeniu creând Triumph SOS, o aplicație ce trimite informații esențiale în caz de accident. Este găzduită în Cloud la Google și odată instalată în telefon, folosind senzorii de mișcare ai acestuia, detectează un posibil impact, după care trimite mesaje la un centru operativ predefinit.  

Pe lângă datele referitoare la poziția GPS, se trimit informații detaliate despre pilot precum nume, vârstă, grupă sanguină, eventuale afecțiuni sau intoleranțe care pot fi de folos echipei de salvare. 

Triumph SOS funcționează deja în Marea Britanie, în majoritatea statelor din Europa, America de Nord, Australia și Noua Zeelandă. Primele trei luni sunt de probă, iar apoi va fi un cost de 4,99 euro/lună (în Europa).  

Aplicația Triumph SOS e disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android.