Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph și Steve McQueen – din nou în actualitate
21 Mar

Triumph și Steve McQueen – din nou în actualitate

Publicat de: Motoboom

“Marea evadare” e unul din cele mai importante filme în care a jucat Steve McQueen. Se bazează pe fapte reale, pe 24 martie se împlinesc 75 de ani de la evenimentele care au inspirat filmul, ocazie cu care va fi relansat la cinematograful Eventim Apollo din Hammersmith (Londra).


Este istoria unor deținuți deportați într-un lagăr nazist și tentativa lor de a evada printr-un tunel. Într-una din secvențele principale, eroul interpretat de Steve McQueen pilotează un Triumph TR6 Trophy (vopsit în negru pentru a semăna cu motocicletele Wehrmacht din război).


Cu prilejul relansării filmului – care omagiază astfel curajul celor implicați în evadare – va fi prezentă și motocicleta folosită la filmări. Originalul Triumph TR6 a avut o poveste interesantă: societatea care a realizat filmul a vândut-o unui țăran din Norfolk ce a folosit-o mulți ani pentru a strânge vacile de la păscut. A fost redescoperită în anii ’90 de fabrica Triumph într-o stare jalnică, apoi răscumpărată, timp de câțiva ani a trecut prin restaurare și acum își are locul permanent la Muzeul Triumph din Hinkley.


Filmul a fost realizat în 1963 și unul dintre veterani, pilotul RAF Jack Lyon a spus despre el că este “un gunoi absolut”: nu a participat niciun american la evadare, nu a fost vorba de nicio motocicletă, multe fapte au fost denaturate și 50 din cei 73 de participanți au fost prinși și executați. Cu toate astea, “Marea evadare” a devenit un film clasic și rămâne captivant chiar și la mai bine de o jumătate de secol de la lansare.